Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Tapien l'accés a l'habitatge del pis okupat del carrer Flavià de Valls

No hi vivien habitualment, però causaven molts problemes als veïns: trencaven vidres, portes, robaven, entre altres accions

Alba Tudó

Whatsapp
Feia dos anys que hi havia okupes en un pis de carrer Flavià, al barri Antic de Valls. Els veïns vivien amb por i inseguretat, i ara diuen que estaran més tranquils. FOTO: Alba Tudó/DT

Feia dos anys que hi havia okupes en un pis de carrer Flavià, al barri Antic de Valls. Els veïns vivien amb por i inseguretat, i ara diuen que estaran més tranquils. FOTO: Alba Tudó/DT

Un informe de l'Ajuntament ha ordenat el desallotjament del pis okupat del carrer Flavià, 31 de Valls, per «insalubritat i perquè podria provocar un incendi». Aquesta setmana la Policia Local ha tapiat l’accés a l’habitatge, i en el moment de l’operació asseguren que no hi havia ningú a dins i l'han desinfectat.

L’habitatge -tenia uns 15 anys i formava part d’una entitat bancària- s’utilitzava per comprar i vendre drogues. No hi vivien habitualment, però causaven molts problemes als veïns: trencaven vidres, portes, robaven  i en els últims dies se sentien males olors que provenien de dins de l’habitatge. 

Després de moltes denúncies per part dels veïns, i amb l’ajuda de la Policia Local i l’Ajuntament, finalment han aconseguit l’aprovació de l’entitat bancària i han aconseguit l'orde de desallotjament.

Els habitants expliquen que els okupes manipulaven la línia i es connectaven il·legalment al comptador general de la llum. El pis del carrer Flavià estava okupat des del 14  de març del 2016.

«Fa un any però que els conflictes s’havien incrementat. Vivíem amb por i inseguretats», lamenta una de les afectades. 

Per la seva part, el regidor deSeguretat Ciutadana i Protecció Civil a l’Ajuntament de Valls, Enric Garcia ha posat en valor «la prioritat de la seguretat dels veïns. Ara estaran més tranquils i segurs». 

Més reforç policial

La Policia Local de Valls i els Mossos d’Esquadra van acordar el passat mes de juliol augmentar la presència policial als carrers de la ciutat, en especial a la zona del Barri Antic, en resposta als robatoris i fets delictius diversos.

En concret, la Policia Local destina dues patrulles d’agents, el doble que la dotació actual, a patrullar pels carrers, mentre que els Mossos d’Esquadra també han reforçat en els últims mesos la seva presència amb controls, en diversos punts de Valls i a les entrades al Barri Antic. «Estem en contacte contínuament amb la Policia Local i els Mossos d’Esquadra i no deixarem el patrullatge», afirma el regidor de Seguretat Ciutadana i Protecció Civil que «aquesta pressió està tenint els seus fruits. En aquest cas aquests okupes no venien tan sovint ja que sabien que es trobarien a la policia».

Després de molt de temps, els veïns del Carrer Flavià estaran més tranquils i segurs. 

«Confiem que tot torni a la normalitat i volem agrair a l’Ajuntament i a la Policia Local per estar al nostre costat», conclou la veïna del carrer Flavià.

Temas

Comentarios

Lea También