El local dedicat a Corea del Nord a Tarragona tanca al públic

El local el va impulsar Cao de Benós, que exerceix de delegat especial del govern nord-coreà sota les ordres del Comitè de Relacions Culturals amb l'Estranger

19 mayo 2017 16:06 | Actualizado a 21 mayo 2017 14:10
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L'únic local a Occident dedicat a Corea del Nord, situat a Tarragona, ha tancat al públic i només es manté per a ús intern de l'Associació d'Amistat amb Corea, ha informat a Efe el seu president, Alejandro Cao de Benós.

El local de l'Associació KFA (segons les seves sigles en anglès) el va impulsar Cao de Benós, que exerceix de delegat especial del govern nord-coreà sota les ordres del Comitè de Relacions Culturals amb l'Estranger.

Aquest tipus d'ambaixada informal del país governat per Kim Jong Un va obrir a la primavera de l'any passat en un antic bar musical de Tarragona i des d'aleshores ha estat un lloc de trobada de persones interessades en el règim comunista.

No obstant això, el mes de gener passat es va decidir obrir-lo només els caps de setmana "en no poder assumir les obligacions d'horaris i econòmiques que comportava", justifica el president del KFA, una entitat, recorda, "formada per voluntaris".

Tampoc el nou horari quadrava amb els interessos dels socis de la KFA, perquè "molts vénen de fora i no els anava bé els caps de setmana", per la qual cosa es va prendre la decisió de "mantenir-lo per a ús intern".

A partir de finals de gener, el local s'obre a demanda dels socis de la KFA per a xerrades, trobades o activitats i altres usos, com per exemple, atendre els mitjans de comunicació.

Segons les dades de Cao de Benós, la KFA compta amb 1.500 afiliats -20 d'ells a les comarques de Tarragona- de 120 països diferents i a Espanya, ascendeixen a 350, la majoria joves de 13 a 25 anys, bona part d'ells estudiants universitaris.

El local és propietat d'un dels membres de l'associació que el va cedir per crear aquest primer club social de Corea del Nord i els mateixos socis es van ocupar de les reformes.

Compta amb una biblioteca formada per unes 300 revistes, 150 llibres i material audiovisual, procedent principalment de Pyongyang i algunes peces de la col·lecció personal del delegat del Comitè de Relacions Culturals amb l'Estranger.

També disposa de sala de reunions i, encara que ja no les serveixin al públic, d'un assortiment de productes típics coreans i cerveses asiàtiques.

Comentarios
Multimedia Diari