El mal estat de més de 40 gossos d'una casa del Pla de Santa Maria arriba al Jutjat

Agents del Servei de Protecció de la Naturalesa de la Guàrdia Civil (Seprona) ha obert diligències penals

05 noviembre 2018 20:46 | Actualizado a 07 noviembre 2018 10:40
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El mal estat en que es troben més de 40 gossos en una finca rústica del municipi del Pla de Santa Maria (Alt Camp) arriba al Jutjat.
Agents del Servei de Protecció de la Naturalesa (Seprona) de la Guàrdia Civil ha realitzat diverses inspeccions en una finca del Pla de Santa Maria en els darrers mesos. 

Ho van fer arran de diferents queixes per part d’alguns veïns per «la situació deplorable de la finca i dels gossos», i estan preocupats per aquest cas a la localitat. El cas es troba el Jutjat des del passat mes d’agost ja que des de Seprona van veure oportú obrir diligències penals, després d’haver estudiat i analitzat el cas. A la finca hi viu una família però els gossos estan sense les degudes condicions d’higiene, sanitàries, de benestar, i presenten desatenció veterinària. 

Alguns veíns subratllen que molts presenten diferents malalties i alguns d’ells tenen sarna. Altres no aguanten aquesta situació i acaben morint.  Els canins són de diferents races i edats, i viuen en males condicions, envoltats de brutícia i abandonament per part dels amos.
Alguns veïns apunten que es podria tractar d’un cas de Síndrome de Noè. Aquest és un desordre psiquiàtric que consisteix a acumular un gran nombre d’animals de companyia a casa sense tenir-ne cura com cal.

La investigació va començar el passat mes de desembre quan els  Agents del Servei de Protecció de la Naturalesa de la Guàrdia Civil van entrar per primer cop a la finca després d’haver rebut queixes dels veïns del municipi.  El gener, van tornar a accedir-hi acompanyats pels serveis veterinaris de la Generalitat per tal d’efectuar una altre inspecció. 

Allí hi van detectar diferents irregularitats, tant en la salut dels animals com en el funcionament de les pròpies instal·lacions.  A principis del mes de febrer van enviar informes a la Generalitat i el Servei de Territori del Pla de Santa Maria constatant l’estat sanitari en que es troben els gossos d’aquesta finca del Pla de Santa Maria. El mateix mes de febrer, responsables de la Guàrdia Civil van realitzar una reunió amb diferents tècnics del departament de Benestar i l’Ajuntament del Pla de Santa Maria per abordar el problema, i es van acordar diferents actuacions a dur a terme.

A principis d’aquest mes de juliol van tornar a fer una inspecció, per tal de veure si hi havia hagut millores en tots els aspectes, i van confirmar que els gossos es trobaven amb les mateixes condicions que en les últimes vegades que els havien visitat. De fet es va observar que no s’havien pres les actuacions que havien acordat.

«Una situació greu»

El passat mes de juliol es va conèixer l’informe dels Serveis veterinaris de la Generalitat -realitzat el passat mes de gener- que constatava en què la situació era greu i estava perjudicant a la salut dels animals.  Un mes més tard, des de Seprona, i vist que la situació no millorava van obrir una diligència penal, i el cas es troba al Jutjat, fet que es tracta d’una infracció penal, i els gossos no poden viure en males condicions. 
Els agents del Servei de la Naturalesa de la Guàrdia Civil (Seprona) qualifiquen la «situació greu per la salut dels animals que estan en aquella finca i les persones que hi viuen».

Comentarios
Multimedia Diari