Más de Tarragona

El mòbil situa Lozano al lloc del crim poc després de marxar del pub

Només havien passat 20 minuts, temps que únicament es pot tardar si es va amb un cotxe tot terreny com el de l’acusat

ACN

Whatsapp
Tècnics especialistes en electrònica declarant ahir al judici per l’assassinat de Sara Lozano. FOTO: ACN

Tècnics especialistes en electrònica declarant ahir al judici per l’assassinat de Sara Lozano. FOTO: ACN

Les antenes de telefonia situen la víctima del crim de Montblanc, Sara Lozano, a la zona on va aparèixer morta l’octubre del 2014 només vint minuts després d’abandonar la discoteca Xenon de l’Espluga de Francolí amb l’acusat, segons van explicar ahir durant el judici que s’està celebrant aquests dies a l’Audiència de Tarragona diversos agents policials que van buidar les dades dels mòbils de víctima i acusat.

La noia va rebre una darrera trucada a les 2.26 h del dissabte 25 d’octubre del 2014. Vint minuts després va començar a rebre més trucades –que no va respondre–, que ja la situen per la zona rural on va morir i deu minuts més tard, el telèfon va deixar de funcionar.

Tècnics especialistes en electrònica de Medis Tècnics dels Mossos d’Esquadra van exposar la reconstrucció dels fets que es va fer amb Solsona en el seu moment, amb un cotxe tot terreny com el que conduïa ell. «Amb un vehicle de les característiques del detingut podies accedir gairebé fins al punt a tocar on hi havia el cadàver», va dir un agent.

Els tècnics van assegurar que per aquell camí rural només es podia circular a una velocitat de 13 quilòmetres per hora i que per recórrer els 4 quilòmetres i escaig que hi ha entre l’Espluga i la finca on es va trobar el cadàver, van trigar uns vint minuts –l’equivalència de temps de fer-ho a peu suposaria gairebé una hora de camí.

Aquests vint minuts de recorregut en vehicle des de l’Espluga fins al lloc del crim també han vingut corroborats per l’informe sobre els repetidors, segons el qual també justament van passar vint minuts des de la darrera trucada que va atendre la víctima, encara a l’Espluga, fins que les antenes ja la van situar dins de zona rural.

Un agent també va recelar que Solsona optés per passar per aquest camí rural sense asfaltar –que porta a la finca on va aparèixer la víctima mig calcinada–, quan disposava d’un parell de rutes alternatives molt més ràpides, que en dotze minuts el podien conduir a l’ermita de Montblanc on l’acusat sosté haver dormit la nit del crim.


L’acusat declararà el 8 de març
El judici per l’assassinat de Sara Lozano va començar el 20 de febrer. L’únic acusat és el també montblanquí Jaume Solsona, de 30 anys, i que declararà l’últim dia de judici, el 8 de març. El cos de la jove va ser trobat calcinat el 26 d’octubre de 2014 en un camp d’ametllers entre l’Espluga i Montblanc després de sortir de festa amb Solsona.

Temas

  • COMARQUES

Comentarios

Lea También