El menjador social de Valls troba local després de mig any buscant

La Taulada inicia avui el trasllat a les noves dependències, a l’edifici on fins ara hi havia un gimnàs, al carrer del Tren

19 mayo 2017 16:34 | Actualizado a 19 mayo 2017 16:34
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Ha sigut una recerca llarga i intensa, però finalment el menjador social de Valls La Taulada ha trobat un nou local per poder seguir donant un plat calent a taula al centenar d’usuaris diaris que es troben en situació de vulnerabilitat, des de sense sostres a famílies amb infants que no tenen prou recursos econòmics.

Ara, el servei s’instal·larà al carrer del Tren, a l’edifici on fins fa poc hi havia un gimnàs, i es deixaran les actuals dependències, ubicades a la Creu Roja.

Va ser el passat mes de juliol que la institució va anunciar que no renovaria el conveni de cessió amb el menjador després de tres anys en funcionament. El motiu és que Creu Roja necessita l’edifici per altres usos. Si bé és cert que no es va posar una data límit, el futur de La Taulada perillava i era necessari trobar un nou espai.

Tal com recorda l’impulsor del menjador, el rector de la parròquia del Lledó, Joan Font, la recerca no ha estat fàcil. Un dels motius ha sigut la superfície necessària (aproximadament 500 metres quadrats) perquè hi pogués haver cuina, magatzems, neveres i congeladors.

Un altre condicionant era la part econòmica, ja que el menjador funciona a través de voluntariat, així que el lloguer no podia ser molt elevat perquè s’ha de pagar amb les donacions dels socis i aquests també hauran d’assumir la despesa que suposarà habilitar el nou local, a més de fer front a les factures d’aigua i gas.

La recerca ha durat aproximadament mig any, temps durant el qual s’han estudiat diverses opcions, «però n’hi havia que ens demanaven un lloguer desorbitat, i en el cas d’un local que vam trobar en uns baixos d’un bloc de pisos, els veïns es van oposar», recorda Joan Font.

Les opcions també passaven per un antic magatzem de pells de la carretera de Tarragona, a la zona del Portal Nou. En aquest cas, el problema era que l’edifici està afectat pel pla urbanístic i, a més a més, s’havia d’adequar pel seu mal estat i fer la instal·lació de llum, aigua i gas. Finalment, va sorgir l’opció de l’antic gimnàs del carrer del Tren, un edifici en molt bones condicions.


Trasllat imminent
El trasllat començarà avui dilluns i, segons preveu Joan Font, La Taulada estarà totalment ubicada al nou edifici en aproximadament un mes. A la planta superior, d’uns 150 metres quadrats, hi haurà el menjador, la cuina, les neveres i congeladors, mentre que a la planta baixa es farà l’acollida i hi haurà els serveis de dutxa i rentadores.

Comentarios
Multimedia Diari