El mercat medieval i la Llegenda de Sant Jordi, protagonistes a Montblanc

L'estrena del nou drac, gegantí i articulat, va acaparar l'atenció ahir a la nit a les dues representacions del macroespectacle musical celebrades al monumental recinte emmurallat

19 mayo 2017 15:33 | Actualizado a 19 mayo 2017 15:33
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Mercat Medieval que va aplegar més de cent artesans d’arreu del país distribuïts per les principals places i carrers del nucli antic, i la Representació de la Llegenda de Sant Jordi van protagonitzar ahir la segona jornada de la trentena edició de la Setmana Medieval de Montblanc.

El macroespectacle musical va tornar a reviure anit la llegenda del cavaller Sant Jordi que Joan Amades, al seu Costumari Català, va situar a Montblanc. Va ser l’acte estrella d’un dia que va comptar amb una assistència multitudinària de visitants. Les dues funcions de la Llegenda programades per ahir a la nit van reunir milers d’espectadors al monumental recinte emmurallat, on es projecta part de l’escenografia.

El principal reclam va ser l’estrena del nou drac de l’Associació Medieval, que va aparèixer durant la representació al Foradot, la part més alta de la muralla del segle XIV.

Confeccionat per quatre empreses catalanes especialitzades, la nova bèstia festiva és un dels dracs més grans de Catalunya: mesura 8,5 metres de longitud i 4 metres d’alçada. Compta amb un sistema articulat a les cames que fa que es moguin mentre avança, portat per dues persones. Inspirat en saures reals, el seu cos és articulat per tal d’augmentar-ne la sensació de realisme.

Un Sant Jordi de tres dies

D’altra banda, els catalans compraran aquest Sant Jordi més d’1,6 milions de llibres i prop de 6 milions de roses. Aquesta és la previsió del Gremi de Llibreters i del Gremi de Floristes, respectivament, davant d’una diada atípica que s’escau en diumenge.

Basant-se en el bon ritme de venda de llibres fins al març, els llibreters auguren que per Sant Jordi la facturació serà un 5% més alta que l’any anterior, arribant als 22 milions d’euros i superant els 1,6 milions d’exemplars venuts (l’any passat en van ser 1,58).

Per contra, la venda de roses patirà un lleuger ressentiment –entre el 10% i el 15% menys– respecte a les diades en dies laborables. Així, la xifra global s’estima entre 5,5 i 6 milions de roses. Això, malgrat que el nombre de parades no para de créixer –gairebé 4.000 llicències a Barcelona–, tal com recorda amb preocupació el Gremi.

El fet que Sant Jordi caigui aquest any en diumenge ha provocat que durant tota la setmana, però especialment des d’ahir, moltes persones hagin acudit ja a les llibreries i hagin escollit els títols que llegiran o regalaran.

Comentarios
Multimedia Diari