El mes vinent s’estrenarà la renovada piscina municipal del Pla de Santa Maria

Actualment s’està col·locant el nou enrajolat per evitar les fuites detectades ja fa dos anys. També es fan canonades noves, per les quals l’aigua retorna després de passar pels filtres

07 mayo 2018 10:08 | Actualizado a 07 mayo 2018 10:40
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Com és habitual cada any, pels volts de Sant Joan, la piscina municipal del Pla de Santa Maria obrirà les portes de cara a la temporada estiuenca. En aquest moment els usuaris es podran adonar de les importants millores pel que fa a la reparació i modernització de l’equipament destinat al bany i l’esbarjo.

A hores d’ara s’està col·locant el nou enrajolat utilitzant ‘gresite’, unes rajoles de mida petita, en substitució de les anteriors, molt més grans, que precisament van causar les fuites detectades ja fa dos anys, en què permetien filtracions d’aigua, per bé que la piscina mantindrà el color blau de sempre.

En els darrers mesos aquestes fuites s’havien agreujat fins al punt que el nivell de l’aigua de la piscina baixava gairebé 20 cm en una setmana.

Per aquest motiu ha calgut emprendre l’execució urgent de les obres que tenen un cost de 49.000 euros. Ara l’Ajuntament del Pla preveu demanar una subvenció a la Diputació de Tarragona per cobrir part d’aquesta despesa imprevista.

La millora comporta altres actuacions, com per exemple la renovació de les canonades per les quals l’aigua retorna després de passar pels filtres, i els injectors que eren a les parets laterals se situen ara al fons del vas de la piscina. D’aquesta manera la sortida dels brolladors ajuda a mantenir més neta la base de la piscina.

Un cop enllestida la instal·lació es procedirà a renovar completament la impermeabilització. Per localitzar les causes de les fuites d’aigua es van realitzar tres proves per part d’empreses especialitzades i una de les mesures adoptades va ser talar, de bon principi, un pollancre de vora 10 metres d’alçada, situat a la part sud de la piscina, les arrels del qual incidien en les pèrdues de l’aigua.

Des de l’Ajuntament del Pla indiquen que malgrat la desaparició del pollancre, «l’ombra al voltant de la piscina està garantida per les moreres existents, espècie que no posa en risc l’estanquitat de la piscina».

De privada a pública

La piscina del Pla de Santa Maria la va construir l’any 1973 l’empresa Hijos de Francisco Sans, que era també la propietària dels terrenys on està situada. Després que la fàbrica tèxtil va tancar, l’Ajuntament del Pla va comprar-ne les instal·lacions a la Seguretat Social i les va convertir en públiques.

El 2006 la piscina va ser objecte d’una profunda remodelació per adaptar-la a la normativa vigent. En aquell moment es va renovar completament la cubeta, es va eliminar el trampolí i es va renovar el sistema de filtratge  i de circulació de l’aigua. Una particularitat de la piscina del Pla és que utilitza aigua de la gran bassa de l’antiga fàbrica, degudament tractada.

Comentarios
Multimedia Diari