Más de Tarragona

El món casteller reconeix dotze persones i entitats a la gala anual

L'acte es va celebrar ahir a la nit al Centre Cultural de Valls davant de 400 representants del fet casteller i va portar el segell de Comediants

Joan Boronat

Whatsapp
Un moment de la gala que es va viure anit a Valls amb motiu de la Nit dels Castells. Foto: Pere Toda / Aj. de Valls

Un moment de la gala que es va viure anit a Valls amb motiu de la Nit dels Castells. Foto: Pere Toda / Aj. de Valls

Les emocions viscudes a plaça, durant la darrera temporada castellera, es van reviure ahir a Valls en l’11a edició de la Nit de Castells, celebrada al Centre Cultural de la ciutat. La iniciativa parteix de la Revista Castells, en quina organització participa també l’Ajuntament de Valls, la Xarxa de Comunicació Local i TAC 12. La gala va ser emesa per les televisions locals de Catalunya i pel canal 159 de Movistar +.

La gala va aplegar a prop de 400 persones, representants d’una vuitantena de colles castelleres, pràcticament la totalitat de les de 9, 8, i 7 pisos, del panorama casteller català, i també la presència de la xinesa Xiquets de Hangzhou.

La Nit de Castells, presentada pel periodista Carles Cortés, es va veure realçada per un muntatge de component festiu, a redós dels castells, emmarcats en el seu context tradicional i en un espectacle ideat per veure’s a la televisió, sota la direcció escènica de Joan Font, el director de la companyia Comediants; discurs narratiu i espectacle que també va tenir present el lema Força, equilibri, valor i seny, que va escriure fa 150 anys el periodista i compositor Josep-Anselm Clavé. Lema que continua molt vigent avui en dia, atesa l’espectacular evolució que han experimentat els castells en els darrers anys.

Destacar també la participació musical de Porto Bello, grup novell altafullenc, amb el ritme frenètic en la interpretació de la cançó ‘Hem nascut castellers’.

La present edició ha incorporat dos premis més, respecte a l’any passat. En total han estat dotze distincions per tal de reconèixer tant trajectòries i iniciatives continuades en el temps, com moments màgics de la darrera temporada. Els dos premis de nova creació corresponen a la campanya de Comunicació, que es va endur, la Colla Castellera de Sant Pere i Sant Pau de Tarragona, i l’Especial Nit de Castells, que fou atorgat a Castellers de Sants, pel caràcter innovador en la protecció dels components de la pinya.

El conseller de Cultura, Santi Vila; l’alcalde de Valls, Josep Batet, i organitzadors i patrocinadors van lliurar els premis.

Temas

  • COMARQUES

Lea También