El món del cinema, eix temàtic del Parc de Nadal

La vela de circ de la companyia Passabarret i les seves activitats tornaran a estar presents durant les primeres jornades

08 diciembre 2019 11:20 | Actualizado a 08 diciembre 2019 17:29
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Parc de Nadal de Valls d’enguany girarà al voltant de dos eixos temàtics: el cinema i el circ. La comissió d’entitats participants va escollir el cinema com a fil argumental. Així, durant tota la tardor ha treballat la preparació de zones diferenciades que s’ubicaran en dues veles, en el gimnàs i vestíbul de l’escola Enxaneta, a l’antic Convent del Carme, entre el dissabte 28 de desembre i el dissabte 4 de gener. Es realitzaran tallers –entre ells el de circ– i activitats de les entitats al voltant del cinema. Seran 13 les associacions participants en la nova edició d’aquesta activitat nadalenca, adreçada als públics familiars, amb materials reutilitzables aportats per la ciutadania com a punt de partida.

Taller de circ

Les cinc primeres jornades del Parc de Nadal, entre el matí del dissabte 28 de desembre i la tarda del dimecres 1 de gener, tindran com a protagonista el món del circ. Els tallers circenses s’ubiquen a la vela de la companyia vallenca Passabarret.

A la vela s’hi instal·larà un taller de circ de més de 150 metres quadrats, amb dos espais diferenciats: un per a participants d’entre un i cinc anys i l’altre apte per a totes les edats, on també hi tenen cabuda les famílies amb ganes d’experimentar sensacions diferents desafiant l’equilibri i la gravetat.

El taller inclou zones d’aeris (dos trapezis i unes teles), d’equilibris (cable de funambulisme, boles d’equilibri, xanques, rul·los americans, pedals-go, etc.), malabars (masses, mocadors, diàbolos, plats xinesos, carioques, etc.), llits elàstics i diferents jocs d’equilibri. L’espai dels més petits està totalment encoixinat i disposa de bola d’equilibris, minitrapezi, llit elàstic, malabars amb mocadors, jocs d’equilibri i punteria.

Per les tres darreres jornades del parc, entre el 2 i el 4 de gener, als actius del circ s’hi sumaran onze tallers, essencialment basats en el món del cinema. Aquests seran abordats des de diferents perspectives i es podran realitzar activitats tant diverses com fer un portallapis, varetes màgiques, creació d’un teatre d’ombres xineses, caixes de crispetes, portafotos, càmeres de fotos o zoòtrops. Per altra banda, els nens i nenes també podran participar al joc de les pel·lícules, a un karaoke de cançons de films infantils i al futbol (utilitzant bombolles gegants). Els més menuts trobaran un espai de joc lliure dedicat als infants fins als tres anys.

El Parc de Nadal també comptarà amb unes activitats addicionals: cantada de la Coral Infantil Cors Alegres (dijous 2 a les 18.30 h), cantada de nadales del Cor Koré (divendres 3 a les 18.30 h) i taller de castells de la Colla Joves Xiquets de Valls (dissabte 4 de 18 a 20 h).

La recollida de material reutilitzable per les activitats del parc tindrà lloc fins aquest dimarts a diferents escoles de la ciutat. Al vestíbul d’aquests centres s’hi ha instal·lat un punt de recollida on les famílies poden dipositar-hi els següents materials: caixes de cartró prim de cereals i galetes, caixes de cartró gruixut, taps de plàstic d’ampolles d’aigua, entre altres.

La recollida culminarà el cap de setmana vinent durant el Mercat de Nadal de Valls.

Comentarios
Multimedia Diari