El mural 'Per a Montblanc' dónael tret de sortida a la 13a Terrània

Ha estat realitzat pel taller de ceràmica Català-Ripoll de Sant Francesc a partir d´una il·lustració de Francesc Bofill

19 mayo 2017 21:42 | Actualizado a 22 mayo 2017 13:06
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Divendres Montblanc va donar el tret de sortida a la 13a edició de Terrània, el Festival Internacional de Ceràmica. Tot i que pel matí ja es van realitzar activitats dirigides a les escoles, no va ser fins al vespre que es va fer la inauguració oficial.

Primerament, les autoritats van visitar les diferents parades del recinte firal, situat a l’antiga església de Sant Francesc i que acull a una trentena de ceramistes vinguts d’arreu d’Europa. Finalment, vora les 20.30 h va tenir lloc l’acte central: la presentació del mural de ceràmica Per a Montblanc, realitzat pel taller Català-Ripoll de Solivella a partir d’una il·lustració de l’artista montblanquí Francesc Bofill, desaparegut l’any passat.

L’obra mostra Montblanc en època medieval i, a la part inferior, hi ha representat el cavaller sant Jordi que es dirigeix cap a la Vila Ducal. «Amb aquest mural es reprodueix i es recupera la bellesa intrínseca de Montblanc», va destacar l’alcalde de la vila, Josep Andreu. El batlle va posar l’accent en la figura de sant Jordi i la importància que té per a Montblanc. També va recordar que la intenció de l’actual equip de govern és crear una ruta per diferents ciutats europees que tinguin com a patró sant Jordi i que el claustre de Sant Francesc de Montblanc es converteixi en la seu d’aquest recorregut. «Ho farem», va prometre.

Per la seva banda, el ceramista Jordi Català, del taller Català-Ripoll de Solivella, va remarcar que havia intentat respectar al màxim la il·lustració original de Francesc Bofill. El mural, instal·lat a l’entrada del claustre de Sant Francesc (just després de la reixa), està format per 35 rajoles i compta amb 122 centímetres de llarg per 90 d’alçada.

 

L’última obra de Bofill

Per a Montblanc és el darrer treball del montblanquí Josep Bofill, una iniciativa que formava part d’un projecte ideat conjuntament amb Jordi Martorell. L’artista, nascut el 1947, va ser una persona polifacètica. Va desenvolupar el seu art com a il·lustrador, però també com a escriptor, poeta, pintor, actor, músic o filòsof. A més, va ser expert en simbolisme i, especialment, sobre la figura de sant Jordi.

Els actes de Terrània van arribar ahir al seu punt àlgid amb l’espectacle Rakú Punk, a càrrec del ceramista francès Jean-François Bourlard amb l’objectiu donar a conèixer la tècnica del raku, de tradició oriental. Avui Montblanc encara l’última jornada del festival, el primer del cicle de fires de tardor de la Vila Ducal.

Comentarios
Multimedia Diari