El nombre de nadons beneficiaris del banc de llet materna es duplica en un any a l'Hospital Joan XXIII

La difusió a través de xerrades i de classes de preparació al part ajuden a conscienciar dels beneficis de ser nens receptors i la necessitat de mares donants

19 mayo 2017 18:54 | Actualizado a 21 mayo 2017 17:40
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El nombre de nens prematurs que han estat receptors de llet materna del banc de llet materna del Banc de Sang i Teixits (BST) a l'Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona ha crescut més d'un 100% en un any. De fet, s'han doblat el nombre de nadons beneficiaris de les donacions de llet materna i s'ha passat de 46 nens el 2014 a 93 nens el 2015. El creixement es deu, en bona mesura, a la col·laboració dels professionals del banc de llet del BST, que treballen al centre hospitalari de Tarragona, amb les llevadores, els centres ASSIR i els CAP per participar en xerrades i classes de preparació al part que l'ICS ofereix a les futures mares. Aquests serveis també ajuden a captar mares que volen ser donants de llet materna en benefici dels nens prematurs.

Des que el Banc de Llet del BST va entrar en funcionament el 2011 a Catalunya - va ser el segon en fer-ho a l'estat espanyol-, el nombre de nadons atesos no ha parat de créixer. Fins al mes de març de 2016, 2.159 mares han donat llet materna i 1.583 nadons n'han rebuda. A Tarragona s'ha registrat un important creixement de nadons prematurs beneficiaris en el darrer any. De fet, la llet materna del banc va dirigida bàsicament a nadons prematurs extrems, és a dir, els que pesen menys d'un quilo i mig i tenen 32 setmanes de vida o menys. També està indicada per als nadons prematurs amb risc de patologia digestiva o intestinal o dèficit immunitari i s'utilitza en nadons després de cirurgies de l'aparell digestiu, ja que aquesta llet és més fàcil de digerir i facilita la recuperació intestinal. El seu consum disminueix les infeccions generalitzades greus i combat les necrosis intestinals.

La llet materna de donants sempre se subministra sota prescripció mèdica en un entorn hospitalari. Només es pot ser donant de llet quan es té un fill però cada any augmenta el nombre de mares donants i des del banc segueixen fent difusió per incrementar-ne la quantitat i assegurar que tots els nadons que necessiten llet en tinguin.

Comentarios
Multimedia Diari