El nou delegat del Govern afirma que caldrà ampliar el consens sobre BCN World

Òscar Peris garanteix que l´executiu no tancarà les portes a cap futura inversió que presenti un model "compatible" amb el territori

19 mayo 2017 20:28 | Actualizado a 22 mayo 2017 07:56
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El nou delegat del Govern a Tarragona, Òscar Peris (ERC), afirma que mentre el projecte inicialment conegut com BCN World estigui paralitzat arran del pacte d’estabilitat signat entre Junts pel Sí i la CUP, caldrà treballar en paral·lel per “ampliar els consensos i implicar el màxim de sensibilitats” en un projecte tan "cabdal". En una entrevista a l’ACN, el delegat s’ha mostrat comprensiu amb la preocupació manifestada pels alcaldes de la zona, però ha apuntat que correspon a les forces parlamentàries i a la comissió de seguiment de BCN World concretar un model “possibilista” i que compti amb “el major consens possible al territori”. Peris ha garantit també que el Govern no tancarà les portes a cap futura inversió que presenti models “compatibles” amb els que ja existeixen.

El delegat del Govern a Tarragona ha recordat que l’acord sobre el projecte previst al Centre Recreatiu i Turístic (CRT) de Vila-seca i Salou s’haurà d’acabar de “polir” al Parlament amb l’objectiu de crear “més consensos”. Tot i això, Òscar Peris aposta per treballar en la línia d’iniciatives com la de Ferrari Land, un projecte que veu “plenament integrat al territori i que encaixa perfectament amb el model d’èxit de turisme familiar”.

El nou representant territorial del Govern a les comarques tarragonines ha admès que els casinos representen un “model contraposat” a l’actual i ha insistit que el Govern no tancarà les portes “a cap inversor ni a cap futura inversió” que presenti models compatibles amb el territori. “No tan sols no tancarem les portes, sinó que anirem a buscar els inversors corresponents perquè aquests futurs projectes siguin una realitat”, ha afegit.

 

Aposta per reforçar el turisme d’interior

Òscar Peris considera cabdal poder compatibilitzar el model turístic de costa amb el d’interior, “que té un elevat potencial a nivell de patrimoni i que tindrà futures ofertes a nivell museístic com el futur Museu Castell de Catalunya a Valls”. El delegat ha apostat també per potenciar encara més els actius que ofereixen la comarca del Priorat o les muntanyes de Prades, entre d’altres.

Pel que fa a l’Aeroport de Reus, que va tancar el 2015 amb un 17% menys de passatgers, el delegat del Govern ha afirmat que l’esforç de promoció que està portant a terme l’executiu català donarà els seus fruits a curt termini. En aquest sentit, Peris ha avançat que actualment les reserves en els vols de la infraestructura aeroportuària han crescut entre un 10 i un 15%.

Comentarios
Multimedia Diari