El paisatge del Priorat, eix delnou model de desenvolupament

Les accions passen per posar en valor el territori, els productes locals, la identitat,així com diversificar l´activitat econòmica

19 mayo 2017 21:40 | Actualizado a 22 mayo 2017 13:07
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Priorat aposta pel seu paisatge per tal de vertebrar i potenciar un nou model sostenible de desenvolupament. És el que proposa el Pla Estratègic Comarcal de Desenvolupament Socioeconòmic Rural 2014-2020, aprovat de forma inicial pel ple del Consell Comarcal del Priorat.

Les línies estratègiques que estableix el pla passen per la valorització del paisatge, que es descriu com a «singular i universal»; preservar i potenciar la identitat del territori; valorar els productes locals; articular un model integrat de desenvolupament turístic sostenible; diversificar l’activitat econòmica per tal de generar noves oportunitats; i la importància del benestar de la població i la cohesió social. També es recull la progressiva implementació de la Carta del Paisatge del Priorat, la candidatura del paisatge de la comarca a Patrimoni Mundial de la Unesco i l’adhesió a la Carta Europea del Turisme Sostenible.

El pla té per objectiu descriure i analitzar l’estat socioeconòmic de la comarca i identificar les necessitats i potencialitats, els reptes a assolir i les oportunitats que cal aprofitar. Així mateix, la redacció inicial del pla ha tingut en compte les necessitats detectades en les entrevistes realitzades amb diferents agents durant la fase d’anàlisi.

 

Millora del transport públic

El ple del Consell Comarcal també va aprovar l’increment de pressupost previst en el conveni amb el Departament de Territori i Sostenibilitat per a la millora del transport públic de viatgers a la comarca. Aquest augment permetrà ampliar el servei.

D’una banda, s’habilitarà els dimarts feiners el servei a demanda de la línia Ulldemolins – Cornudella de Montsant – Porrera – Falset. De l’altra, la línia la Figuera – el Molar – el Masroig – Hospital de Móra d’Ebre passarà a tenir una expedició diària de dilluns a divendres, és a dir, cinc expedicions setmanals. Fins ara, aquesta línia disposava de tres expedicions setmanals.

Comentarios
Multimedia Diari