El passeig Tarradellas de Valls tindrà més ombra, zona de gespa i jardineres amb flors

El vial, situat al Fornàs, és el més llarg de la ciutat, amb mig quilòmetre de longitud, tot i que ara es milloren 200 metres

18 septiembre 2020 09:50 | Actualizado a 18 septiembre 2020 10:04
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

No és una avinguda cèntrica però sí que serveix per unir la ciutat amb el polígon industrial de Valls. «Volem que sigui un passeig agradable», deia ahir l’alcaldessa, Dolors Farré, durant una visita a les obres de la primera fase del Passeig Tarradellas. Els treballs ja han començat i s’espera que estiguin acabats entre finals d’any i principis del proper.

El passeig Tarradellas està situat al barri del Fornàs i és el més llarg que té la ciutat, tot i que l’actuació d’ara afecta un tram de 200 metres, el que va entre els carrers 5 de 8 i 3 de 9, el que representa entre la pista d’atletisme i la comissaria dels Mossos d’Esquadra.

Un dels problemes que tenia aquesta avinguda era la manca d’ombra, la qual cosa s’agreujava l’estiu. La majoria dels arbres que havia eren de bosc de ribera que, a més de no fer ombra, necessiten molta aigua i substrat. A més, estaven malalts, recordava ahir l’alcaldessa. Es canviaran tots i només es deixaran les coníferes, com ara els xiprers, que estan sans. Els nous exemplars captem millor el CO2 i són de creixement ràpid. Aquest nou arbrat, tant per la col·locació com pel tipus d’arbre, assegurarà que la zona central estigui protegida del sol, sobretot durant els mesos d’estiu, una de les principals demandes dels veïns del Fornàs.

Dolors Farré recordava ahir que aquest tram de passeig, quan plovia, es produïen importants corriments d’aigua. A la part lateral de la coca central es posarà gespa, eliminant-se d’aquesta manera la zona de sorra que havia fins ara. També està prevista la col·locació de jardineres amb flors per donar més vida a aquest espai, que es pretén que sigui un lloc de passeig per als veïns del barri i també per a la resta de ciutat.

L’alcaldessa recordava ahir que aquestes obres era una petició dels veïns i que el projecte havia estat consensuat amb ells. A part, també s’eliminaran les barreres arquitectòniques, adaptant-se els passos de vianants per a les persones amb mobilitat reduïda. Paral·lelament s’ha instal·lat una illa de contenidors.

Les obres tenen un pressupost de 96.815 euros. Aquest obra, dividida en fases, forma part del projecte d’urbanització integral de tot el passeig que representarà, quan es completi, una inversió de 239.000 euros IVA inclòs.

Cal recordar que en aquest barri, l’any passat, es van instal·lar prop de 240 punts de llum LED i dos nous quadres elèctrics, en una inversió que abraçava la totalitat del barri, en concret els carrers Francesc Gumà i Farran, Rafel de Casanova, Francesc Costas, dels Castells, Arquitecte Vives, Eladi Homs, Tres de Nou i Quatre de Nou i també al passeig President Tarradellas.

Comentarios
Multimedia Diari