El passeig de l’Estació estarà cinc mesos en obres

Les actuacions preveuen una renovació total d’un dels trams, on es canviarà la xarxa d’aigua potable, l’enllumenat i tot el paviment

14 noviembre 2020 10:40 | Actualizado a 14 noviembre 2020 16:07
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Una part del passeig de l’Estació d’Alcover se sotmetrà a una renovació total d’aquí a pocs mesos. Es preveu canviar molts dels sistemes d’aigua i llum i es pavimentarà tot el terra.

Les actuacions es faran en un dels trams, concretament al que està situat entre el carrer Sitjar fins al límit del pla parcial urbanístic residencial, pendent de desenvolupar. Aquesta zona connecta amb una de les principals entrades al municipi.

La necessitat de fer aquestes obres ve donada per l’antiguitat de les xarxes existents en aquesta part del carrer. La majoria d’elles tenen més de 30 anys de vida.

En el cas de la xarxa d’aigua està tota realitzada amb tub de fibrociment i la del clavegueram amb tubs de formigó. Segons es desprèn del projecte d’obres, aquestes xarxes presenten «anomalies de funcionament, patint fuites i pèrdues que afecten els usuaris».

A més d’això, el paviment de les voreres amb pedra d’Alcover «no compleix amb la normativa vigent de lliscament i el paviment del vial central amb asfalt també pateix desperfectes, que s’han anat arranjant de forma parcial», tal com s’explica al projecte, per tant, també s’haurà de reparar.

Per tal de pal·liar totes aquestes mancances, es duran a terme les obres de reurbanització de la zona que permetran tenir unes instal·lacions adequades a les necessitats del municipi i a la normativa actual.

Una millora integral

Un cop comencin les obres, es renovarà totalment la xarxa d’aigua potable i el sanejament. També es preveu l’adequació parcial de la xarxa d’enllumenat, aprofitant els punts de llum existents. A més, si cal, s’adequaran les altres xarxes soterrades existents de forma puntual i es reposarà tot el paviment d’aquesta zona, la senyalització i s’afegirà mobiliari urbà.

En aquest sentit, es col·locarà senyalització d’informació i de trànsit nova i alguns elements del mobiliari com papereres, pilones o bancs. A més, es preveu la col·locació d’elements de jardineria com arbres de fulla caduca, en aquest tram del passeig.

Amb aquestes obres es pretén assolir una nova definició d’aquest tram de la via, on es donarà prioritat als vianants, ja que es limitarà la velocitat dels vehicles a 30 km/h.

El pressupost de les intervencions ascendeix a 228.650 euros i els treballs es duran a terme en una superfície total de 983 metres quadrats.

Projecte pendent d’al·legacions

Les actuacions es desenvoluparan en una sola fase i tindran una durada prevista de cinc mesos, com a màxim.

De moment, l’Ajuntament d’Alcover ha fet ja l’aprovació inicial del projecte que ara està sotmès a exposició pública fins a finals del mes de novembre per si es volen presentar al·legacions.

El projecte, per tant, es troba en una fase encara incipient i els treballs no començaran de forma immediata, ja que s’han de passar més tràmits.

Si tot va bé, aquestes obres podrien iniciar-se durant el mes de març de l’any vinent i estarien enllestides de cara a l’estiu.

Comentarios
Multimedia Diari