El pavelló poliesportiu de l'Espluga de Francolí serà una realitat el 2017

El projecte ha estat aprovat per unanimitat per l'Ajuntament. Es preveu que els treballs comencin el primer trimestre de l´any vinent amb un termini d'execució de vuit mesos

19 mayo 2017 17:22 | Actualizado a 21 mayo 2017 15:47
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El 2017 és l’any marcat perquè l’Espluga de Francolí tingui, després de molts anys treballant-hi, un pavelló poliesportiu municipal que absorbeixi les necessitats reals de la vila.

El projecte bàsic i executiu per la construcció de l’equipament ja està aprovat per unanimitat per l’Ajuntament amb un pressupost d’execució material de l’obra de 1.020.000 IVA inclòs, més unes millores complementàries de 33.439 euros. Aquestes quantitats corresponen a una subvenció concebuda per l’Acord de Govern del Consell Català de l’Esport el 17 de juliol de 2012.

El plec de clàusules administratives per executar l’obra també està aprovat amb la previsió que els treballs puguin començar durant el primer trimestre de 2017. Tenint en compte que el termini d’execució és de màxim vuit mesos, el pavelló ha de ser una realitat a finals de l’any vinent.


Característiques de l’edifici
L’equipament es construirà a un solar de 6.079,46 metres quadrats que està totalment en desús ubicat al carrer Milmanda, al costat de l’Institut Joan Amigó i del camp de futbol.

L’edifici estarà totalment aïllat i ocuparà una superfície total de 2.222 metres quadrats. En l’espai restant hi haurà un aparcament en bateria previst per a 57 vehicles.

Pel que fa a l’espai esportiu, la pista estarà preparada per practicar-hi bàsquet, handbol, futbol sala, voleibol i bàdminton.

L’espai es completarà amb unes grades. També hi haurà vestidors i serveis per a grups, col·lectius i tècnics i àrbitres, una infermeria, un magatzem auxiliar i un altre per a material i una zona d’administració.

L’accés a l’equipament es farà a través del carrer Milmanda, i també s’habilitarà una entrada per a l’institut Joan Amigó i una altra per al camp de futbol. En aquest últim cas, es preveu que en un futur que els usuaris de camp de futbol utilitzin els vestidors d’aquest nou pavelló poliesportiu, ja que la urbanització prevista en aquest sector de l’Espluga afectarà els actuals vestidors.


Una reivindicació històrica
Amb aquest equipament, l’Espluga haurà superat una reivindicació històrica, ja que el municipi mai no ha tingut un pavelló de caràcter municipal. En aquest sentit, sempre s’ha utilitzat el pavelló del Casal, tot i que des de fa uns anys és de propietat municipal.

També s’ha de tenir en compte que aquest edifici ja té prop de 50 anys d’història, fet que dota més motiu a la necessitat d’un nou equipament. A més, el pavelló del Casal també acull actes de caràcter cultural i social, fet que provoca que a vegades els equips espluguins hagin d’anar a Montblanc a entrenar perquè l’espai acull altres activitats.

Ara, però, amb el nou equipament es podrà donar resposta a aquestes problemàtiques actuals i absorbir la demanda real generada pel municipi.

Comentarios
Multimedia Diari