El perill d'incendi forestal es manté en tretze comarques catalanes

Les comarques amb més risc són Garraf, Alt Penedès, Anoia, Alt Empordà, Alt Camp, Baix Camp, Baix Penedès, Conca de Barberà i Tarragonès, Baix Ebre, Montsià i Ribera d'Ebre

19 mayo 2017 22:47 | Actualizado a 22 mayo 2017 18:13
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Protecció Civil de la Generalitat ha emès aquest dissabte per tercer dia consecutiu una prealerta del Pla especial d'emergències per incendis forestals de Catalunya Infocat pel perill d'incendi forestal que afecta 13 comarques de Ponent, del centre, sud i nord-est del país. Les comarques amb més risc són Garraf, Alt Penedès, Anoia, Alt Empordà, Alt Camp, Baix Camp, Baix Penedès, Conca de Barberà i Tarragonès, Baix Ebre, Montsià i Ribera d'Ebre. El risc d'incendi forestal s'ha incrementat, entre d'altres factors, com a conseqüència de les altes temperatures dels últimes dies, pel fort vent i la baixa humitat.

 

Protecció Civil demana a la població extremar les precaucions en les activitats a l'entorn de zones boscoses i evitar accions que puguin generar un incendi forestal, com ara l'ús d'elements d'ignició, presència de restes o deixalles, etc.

També es recorda que està prohibit fer foc o realitzar activitats de risc a l'entorn del bosc com poden ser generar i cremar restes vegetals; llançar petards o coets; fer treballs que generin guspires; fer fogueres o utilitzar barbacoes sense mataguspires.

 

El risc d'incendi forestal s'ha incrementat, entre d'altres factors, com a conseqüència de les altes temperatures dels últimes dies, pel fort vent i la baixa humitat. En aquest sentit, hi ha vigent una Prealerta del Pla de Protecció Civil de Catalunya Procicat per forts vents a l'extrem nord del país durant el dia d'avui que es restringirà amb el pas de les hores a l'Alt Empordà. Amb tot, pot haver-hi cops de vent en altres zones del territori que fan mantenir alt el perill d'incendis.

Comentarios
Multimedia Diari