El pintor alcoverenc Jordi Isern torna a ser reclamat al Japó

De l´11 al 18 de gener exposarà per cinquena vegada al país nipó. Farà parada a Yokosuka i part dels diners de les vendes es destinaran a persones amb problemes d´addicció

19 mayo 2017 16:50 | Actualizado a 19 mayo 2017 16:50
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

No fa ni un any que l’obra del pintor alcoverenc Jordi Isern estava exposada al Japó, que el país nipó ja torna a reclamar la seva presència. Serà dimecres, 11 de gener, que Isern i els seus quadres dels paisatges del Camp de Tarragona arribaran de nou al Japó i, en aquesta ocasió, a Yokosuka, ciutat costanera de la prefectura de Kanagawa, a l’est del país.

Amb gairebé mig milió d’habitants, compta amb una important base naval, destacades instal·lacions de la fàbrica Nissan i el Parc de Recerca, centre important per a la indústria japonesa de les telecomunicacions.

Caràcter benèfic

Aquesta serà la cinquena vegada que Jordi Isern exposa al Japó i, com en els cops anteriors, l’exposició, que romandrà oberta fins al 18 de gener, tindrà de nou un caràcter benèfic. Així, una part de les vendes es destinarà a beneficència i, en aquest cas, per a les persones amb problemes d’addicció.

En les seves tres primeres mostres (el 2013 a Saku, el 2014 a Hamamatsu i el 2015 a Yachiyo), els diners es van destinar a infants amb discapacitat, mentre que en l’última ocasió, la de Kyoto el març del 2016, va ser per a trastorns alimentaris, com l’anorèxia i la bulímia.

«El tarannà solidari dels japonesos fa que l’art es comercialitzi amb un fi benèfic», destaca Isern, que també posa en relleu la seva sensibilitat envers l’art, que considera que és «impressionant». «De les altres ocasions que he exposat al Japó, tinc un grapat d’anècdotes que posen la pell de gallina», afegeix. Per exemple, recorda que en més d’una ocasió ha vist japonesos posar-se a plorar mentre miren quadres seus. «És gent que s’emociona perquè aprecia l’art».

Més enllà de la part expositiva, el viatge serà aprofitat per presentar i donar a conèixer l’últim llibre de Jordi Isern, 25 anys entre pinzells i colors , que commemora els 25 anys que fa que l’alcoverenc es va submergir en el món de la pintura.

Una gran atracció

L’obra de Jordi Isern i els seus paisatges del Camp de Tarragona captiva els japonesos de fa anys. «Imagina que en part és perquè una de les religions que tenen, el xintoisme, es basa en el fet que Déu es troba dins la natura», explica Isern.

Comentarios
Multimedia Diari