Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

El ple aprova dues mocions en defensa del Patrimoni Cultural i Arquitectònic de Vila-seca

Tots els grups polítics van donar suport a les propostes de Decidim Vila-seca.

Diari de Tarragona

Whatsapp
Imatge de l'accés al Castell de Vila-seca, una de les joies arquitectòniques de la ciutat. Foto: I. Alcalá

Imatge de l'accés al Castell de Vila-seca, una de les joies arquitectòniques de la ciutat. Foto: I. Alcalá

El Ple de Vila-seca del passat 1 de desembre va aprovar per unanimitat dues mocions presentades pel Grup Municipal de Decidim Vila-seca – Acord Municipal que caminen en una mateixa línia: la protecció patrimonial.

La primera de les mocions presentada pel grup de Decidim Vila-seca proposava la creació d’un Catàleg de Béns Culturals d’Interès Local (BCILs) d’acord amb el que preveu la Llei de Patrimoni Cultural Català i la Llei d’Urbanisme, que dóna als Ajuntaments la responsabilitat de crear els instruments de protecció esmentats.

Actualment a Vila-seca no hi ha cap BCIL, de manera que queden fora de tot sistema de protecció patrimonial tots aquells elements que, tot i ser representatius de la història de Vila-seca, no es consideren com a tal en no formar part de cap Catàleg Patrimonial.

La creació d’un catàleg d’elements BCIL de Vila-seca serà, doncs, de gran importància en la cadena de protecció patrimonial, segons la qual cal conèixer i fer divulgació de tot aquest patrimoni per tal de posar-lo en valor i, d’aquesta manera, afavorir-ne la preservació.

La segona de les mocions presentada pel grup de Decidim Vila-seca proposava que l’Ajuntament iniciés la sol·licitud per tal que la Festa dels Reis d’Orient sigui inclosa dins el Catàleg del Patrimoni Festiu de Catalunya.

Aquesta festivitat es viu de manera molt singular a Vila-seca i compta amb un seguiment i estima popular transversal i àmplia. La inclusió en aquest Catàleg afavoriria la preservació, difusió, creixement i documentació d’una Festa que és única.

Les dues mocions es van aprovar per unanimitat del Ple, amb el suport dels grups municipals de CiU, Ciutadans, PSC, Vila-seca en Comú, PP i el grup proposant: Decidim Vila-seca.

Temas

Comentarios

Lea También