Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

El ple del Morell aprova dues mocions vinculades a l’actualitat catalana

Unanimitat entre els regidors per aturar la suspensió de l’autonomia de Catalunya i per exigir la llibertat de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart.

Diari de Tarragona

Whatsapp
Imatge del plenari del Morell.

Imatge del plenari del Morell.

Davant dels fets polítics que estan tenint lloc a Catalunya arran del referèndum celebrat el passat 1 d’octubre, els regidors del Morell van
reunir-se ahir en sessió plenària per votar i aprovar per unanimitat dues mocions vinculades a aquesta actualitat. Ambdues mocions van ser promogudes per l’Associació Catalana de Municipis (ACM) i l’Associació de Municipis per la Independència (AMI).

En primer lloc, el ple morellenc va acordar per unanimitat exigir la llibertat immediata dels presidents de l’Assemblea Nacional Catalana, Jordi Sànchez, i d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart.

Amb aquesta moció, el ple morellenc també va declarar la vulneració de les llibertats de les persones, recollides i protegides en tots els tractats internacionals i manifestar la persecució de la lliure expressió i del dret a decidir de les persones per part d’un estat que jutja les idees i  empresona de forma il·legal.

Així mateix, es va denunciar la manca de separació de poders a l’Estat espanyol, així com la manipulació i coacció dels mitjans de comunicació. Per tot plegat, el ple morellenc demana a les institucions europees que no continuïn donant l’esquena a Catalunya davant accions pròpies d’una dictadura, així com també comunica al Parlament de Catalunya, a l’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona, a l’Oficina de l’Alt Comissionat de l’ONU per als Drets Humans (ACNUDH) i al Congrés dels Diputats, així com a l’Associació Catalana de Municipis (ACM) i l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), l’aprovació de la present moció.

D’altra banda el ple també va acordar, per unanimitat dels seus membres, manifestar el suport al Govern de Catalunya i al Parlament per fer efectiu el mandat popular del passat 1 d'octubre en els termes que estableix la Llei del Referèndum d'Autodeterminació i la Llei de Transitorietat Jurídica i Fundacional de la República aprovades pel Parlament de Catalunya.

En aquesta línia, l’Ajuntament del Morell condemna la violació de drets fonamentals a Catalunya a través de les mesures repressives aplicades per l’Estat espanyol contra la població i les institucions catalanes, així com també insta el Govern espanyol i els partits que li donen suport a aturar la suspensió de l’autonomia de Catalunya que ja estan portant a terme i que volen reblar amb l’aplicació de l’article 155 de la Constitució Espanyola.

Finalment, es va comunicar aquest acord al President de la Generalitat de Catalunya, a la Presidenta del Parlament de Catalunya, a l’Associació Catalana de Municipis, a l’Associació de Municipis per la Independència, al Govern espanyol i als grups polítics del Parlament de Catalunya.

Temas

  • El Morell

Comentarios

Lea También