El polígon industrial de Valls pateix un lleu retrocés en els últims anys

Moltes empreses han tancat per culpa de la crisi, tot i les millores fetes en manteniment. Abans eren unes 300 i ara en queden unes 230

01 noviembre 2017 10:28 | Actualizado a 02 noviembre 2017 13:31
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El polígon industrial de Valls és dels primers de Catalunya. En els últims anys hi ha hagut una millora pel que fa al manteniment. Recentment es va aprovar des del consistori vallenc 100.000 euros del pressupost que anirien destinats a l’arranjament de l’asfalt del carrer principal (Artesans), canviar els fanals per llums LED, entre altres treballs. No obstant això, l’empresa que havia de fer les obres es va fer enrere, però el manteniment regular s’ha portat a terme amb normalitat.


A més, el polígon industrial té més seguretat per part dels Mossos d’Esquadra, la policia, etc., i controls regulars. Recentment, per part de l’Ajuntament han fet una nova senyalització per tota la ciutat, i també al polígon industrial. Xavier Ulldemolins, president de l’Associació d’Empresaris del Polígon Industrial de Valls manifesta que «tenim el pla d’asfaltatge de 100.000 €, aquests diners s’han guardat  i amb l’aprovació del següent any entrarà en vigor el següent tram de 100.000 euros més. D’una tirada podrem fer des de la primera entrada del polígon fins a dalt de tot, i estaria resolt», va explicar.


Empreses de logística
El polígon industrial ha rebut un fort impacte sobretot a les empreses de logística. Xavier Ulldemolins explica que «sembla que hi hagi d’haver molts treballadors, però últimament moltes tenen  magatzems informatitzats». 
La indústria important que hi ha al polígon és la petita i mitjana empresa. També hi ha multinacionals com la Lear, Kellogg’s, Ikea,  etc., i aquestes tenen una gran capacitat de treballadors.

No obstant això, aquesta zona de la ciutat ha patit una crisi i algunes empreses han tancat el seu negoci. Ulldemolins afirma que «a l’Associació d’Empresaris abans érem uns 130, de 300 empreses que teníem registrades. No totes estan associades. Ara en tenim unes 230 aquí al polígon». A més, cada cop costa més obrir nous negocis. Ulldemolins manifesta que «és molt difícil. Avui es necessita molt de capital per entrar dins les normatives, i la joventut no hi arriba. Ha repuntat una mica respecte a anys anteriors i s’han buscat nous mercats. Han quedat les empreses sòlides que no necessiten tant de crèdit».

Una altra empresa que s’ha instal·lat al polígon industrial és Griffith Foods. Abans estaven situats al Polígon de Puigpelat i ara estan a Valls. 
Cada tres mesos l’Associació d’Empresaris i l’Ajuntament de Valls mantenen reunions per tal de millorar les instal·lacions i el manteniment, i seguir treballant en aquesta línia.

Comentarios
Multimedia Diari