El polígon industrial de Valls s’ampliarà en 60 hectàrees

L'objectiu és acollir noves empreses

JÚLIA GIRIBETS

Whatsapp
La directora de l’Incasòl, Mercè Conesa, i l’alcaldessa de Valls, Dolors Farrè, ambdues al centre, visitant el polígon de Valls. FOTO: J.G.

La directora de l’Incasòl, Mercè Conesa, i l’alcaldessa de Valls, Dolors Farrè, ambdues al centre, visitant el polígon de Valls. FOTO: J.G.

El polígon industrial de Valls augmentarà la seva capacitat amb una ampliació del complex de més de 60 hectàrees. Actualment, hi ha un important demanda d’empreses que es volen instal·lar al polígon vallenc i manca sòl industrial per poder desenvolupar-les, per la qual cosa, l’Ajuntament i l’Institut Català del Sòl (Incasòl) estan treballant en la signatura d’un conveni per a dur a terme aquesta ampliació.

«Posarem a l’abast aquest sòl en reserva perquè no podem deixar perdre aquesta oportunitat», diu l’alcaldessa de Valls, Dolors Farré. Aquests terrenys es troben a la zona nord, és a dir, a l’àrea més a tocar del Pla de Santa Maria i estan ubicats a les dues bandes de la carretera. «És important perquè generarà llocs de treball», afegeix Farré.

Amb aquest acord es marquen les pautes del futur augment del polígon industrial, representant una ampliació de més del 17%. En l’actualitat el polígon de Valls té una superfície de 350 hectàrees.

El conveni inclouria un àmbit previst en el Pla d’Ordenació Urbanística Municipal de Valls (POUM) com a sòl urbanitzable no delimitat. Es tracta d’una àrea que el POUM ja reservava per a futurs creixements industrials i es preveia activar-la urbanísticament en el cas que el polígon esgotés la seva capacitat de sòl. Les implantacions d’empreses en els últims anys, sobretot en una part important de l’àmbit del sector industrial de Palau de Reig, ha motivat que les dues administracions hagin decidit accelerar la tramitació urbanística per a l’ampliació del polígon amb l’objectiu de garantir de manera ràpida la disponibilitat de sòl.

«La necessitat de sòl industrial hi és i aquesta reserva existent al planejament del municipi ens dona l’oportunitat de poder créixer», assegura la directora de l’Incasòl, Mercè Conesa. El conveni que permetrà desenvolupar aquest sector del polígon se signarà properament per poder iniciar tots els tràmits i fer les modificacions urbanístiques que calgui. L’actuació també inclou l’ampliació de la carretera del Pla, amb la prolongació del carril lateral de la C-37, i la creació d‘enllaços viaris per garantir els accessos i la mobilitat a la futura nova zona industrial de Valls.

Els empresaris, satisfets

Els empresaris del polígon industrial de Valls reben la notícia d’aquesta ampliació de forma molt optimista. «És molt bo. El gran polígon industrial de Catalunya havia de ser el de Valls, juntament amb el del Pla de Santa Maria i derivar cap a Vila-rodona i Santes Creus», explica al Diari el president de l’Associació d’Empresaris del Polígon, Xavier Ulldemolins, que assegura que fa anys que demanen aquesta unió.

«S’ha d’anar fent de mica en mica», reconeix, perquè «es necessiten inversions fortes». Pel que fa a la situació actual del polígon, el president assegura que encara es poden ubicar més empreses a la zona d’Ikea, «encara hi ha metres», diu. Els empresaris, però, «seguim lluitant per millorar la llum i la senyalització al polígon, ja que la nit no s’hi veu, molts fanals no van i sembla que al mes de febrer es començarà a actuar posant llums led», diu.

Temas

Comentarios

Lea También