El pop-rock alguerès de Claudia Crabuzza arriba avui a Tarragona

Presenta el seu disc 'Com un soldat' a les 22 hores a la Capsa de Música

19 mayo 2017 16:26 | Actualizado a 24 diciembre 2019 23:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La cantautora algueresa Claudia Crabuzza oferirà avui, divendres, a partir de les 22.30 hores, un concert a la Capsa de Música de Tarragona (Espai Tabacalera), en el qual presentarà el seu últim disc, Com un soldat. Aquest treball és considerat com el primer disc de pop-rock cantat íntegrament en alguerès.

L’entrada per al concert, organitzat per l’Associació de Músics de Tarragona (aMt), costarà 5 euros. La cantautora serà a Tarragona l’endemà del seu pas, ahir, pel festival Barnasants a la capital catalana. Són els primers concerts que fa en formació de banda a Catalunya per presentar el seu disc.

Crabuzza (veu) estarà acompanyada aquest vespre a la Tabacalera per la següent formació de músics: Caterinangela Fadda (guitarra clàssica i veu), Fabio Manconi (guitarres, acordió i veu), Andrea Lubino (percussions i veu) i Felice Carta (programació, piano i sintetitzador).

Com un soldat (Microscopi, 2016) és el primer disc com a solista en la ja consolidada carrera musical de Claudia Crabuzza (fundadora, l’any 2000, del grup Chichimeca, amb el qual va editar tres discos), que ja va actuar a Tarragona, al Teatre Metropol, el 13 de novembre del 2010, amb motiu dels actes commemoratius del desè aniversari de la proclamació de Tarragona com a Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.

Aquella vegada, Crabuzza va actuar amb el també cantautor alguerès Claudio G. Sanna per presentar el seu treball Un home del país. Cançons i records de Pino Piras.


Un estil inèdit
La principal novetat de Com un soldat és precisament el fet que es tracta de pop-rock en alguerès, la varietat de la llengua catalana que encara es parla a la ciutat de l’Alguer, situada al nord-oest de l’illa de Sardenya i agermanada amb la ciutat de Tarragona des de l’any 1972.

El disc de Crabuzza, que és l’autora de les lletres de les cançons, ha comptat amb les músiques de Fabio Sanna, els arranjaments i instruments de Julián Saldarriaga i Dani Ferrer i, finalment, l’enregistrament de Roger Marín.

Com un soldat, que ha tingut molt bones crítiques en revistes especialitzades catalanes, va guanyar ex aequo, el setembre passat, el prestigiós Premi Tenco en la categoria de millor disc en dialecte i llengües minoritàries. Aquest premi, considerat a Itàlia el premi més important de la cançó d’autor, ha complert 40 anys d’història i es decideix amb la votació de més de 230 periodistes musicals.

Segons Crabuzza, «Com un soldat és la història d’una dona-mare-guerrera que afronta les moltes cares de la vida, amb emocions diferents i contraposades». El treball té sengles cançons dedicades a la pintora mexicana Frida Kahlo (L’altra Frida) i la cantautora estatunidenca d’origen mexicà Lhasa De Sela (Lhasa), així com un homenatge a la cantautora italiana Bianca d’Aponte (Nina nana mare mia), traspassada molt jove.

Comentarios
Multimedia Diari