Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

El porró serà la peça destacada del IV Vitrum a Vimbodí i Poblet

Durant aquests dos dies, Vimbodí i Poblet es convertirà en la capital del vidre i nombrosos artesans faran exhibicions de diferents tècniques relacionades amb aquesta activitat 

Diari de Tarragona

Whatsapp
Hi ha molta varietat de porrons. I amb vidre bufat no en surt cap d’exactament igual. Foto: cedida

Hi ha molta varietat de porrons. I amb vidre bufat no en surt cap d’exactament igual. Foto: cedida

De coll recte o de coll tort; de garber, de taverna o de nevera; d’ús diari o de fantasia... Hi ha molta varietat de porrons, i els que es fan de vidre bufat encara són més diferents: no en surt cap d’exactament igual. Aquesta peça tradicional tan catalana agafarà el relleu al setrill com a peça estrella de la Festa del Vidre Artesà de Vimbodí i Poblet, Vitrum, que enguany tindrà lloc els dies 30 de setembre i 1 d’octubre

Durant aquests dos dies, el porró protagonitzarà l’exposició central de la festa i també el concurs anual de beure a galet. Així mateix, se’n podran trobar al Museu i Forn del vidre de la localitat, epicentre de la festa, i en alguna de les més de quaranta activitats programades. Un any més, Vitrum és organitzat per l’Ajuntament de Vimbodí i Poblet amb la col·laboració d’entitats, comerços i particulars del municipi i el suport de diferents administracions.

Inscripció per a les parades

La inscripció per instal·lar parades de vidre i altres productes d’artesania a la quarta edició de Vitrum continua oberta. Els artesans que desitgin ser presents en aquest certamen poden conèixer els requisits de participació i descarregar el full d’inscripció a l’apartat de Vitrum de la web www.museudelvidre.cat. Un cop emplenat, s’haurà de retornar amb la documentació annexa mitjançant el correu electrònic vitrumvimbodi@gmail.com o bé per fax al 977 87 84 31, abans del 8 de setembre. El mercat estarà obert dissabte 30 de setembre, de les 10 h a les 21 hores, i diumenge 1 d’octubre, de les 10 h a les 19 hores.

Vitrum és un esdeveniment de caire familiar que es consolida com la gran festa del vidre bufat de Catalunya. A més del mercat d’artesania, comptarà amb actes de caire lúdic adreçats a tota la família, exhibicions en directe de diferents tècniques relacionades amb aquesta activitat artesana, exposicions, tallers i concursos. Tampoc no hi faltaran espectacles relacionats amb el vidre. Nombrosos visitants es van aplegar en la passada edició de Vítrum, que va ser inaugurada pel conseller d’Empresa i Coneixement de la Generalitat, Jordi Baiget.

Temas

Comentarios

Lea También