El porró serà la peça destacada del IV Vitrum a Vimbodí i Poblet

Durant aquests dos dies, Vimbodí i Poblet es convertirà en la capital del vidre i nombrosos artesans faran exhibicions de diferents tècniques relacionades amb aquesta activitat 

13 junio 2017 10:05 | Actualizado a 13 junio 2017 10:56
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

De coll recte o de coll tort; de garber, de taverna o de nevera; d’ús diari o de fantasia... Hi ha molta varietat de porrons, i els que es fan de vidre bufat encara són més diferents: no en surt cap d’exactament igual. Aquesta peça tradicional tan catalana agafarà el relleu al setrill com a peça estrella de la Festa del Vidre Artesà de Vimbodí i Poblet, Vitrum, que enguany tindrà lloc els dies 30 de setembre i 1 d’octubre

Durant aquests dos dies, el porró protagonitzarà l’exposició central de la festa i també el concurs anual de beure a galet. Així mateix, se’n podran trobar al Museu i Forn del vidre de la localitat, epicentre de la festa, i en alguna de les més de quaranta activitats programades. Un any més, Vitrum és organitzat per l’Ajuntament de Vimbodí i Poblet amb la col·laboració d’entitats, comerços i particulars del municipi i el suport de diferents administracions.

Inscripció per a les parades

La inscripció per instal·lar parades de vidre i altres productes d’artesania a la quarta edició de Vitrum continua oberta. Els artesans que desitgin ser presents en aquest certamen poden conèixer els requisits de participació i descarregar el full d’inscripció a l’apartat de Vitrum de la web www.museudelvidre.cat. Un cop emplenat, s’haurà de retornar amb la documentació annexa mitjançant el correu electrònic vitrumvimbodi@gmail.com o bé per fax al 977 87 84 31, abans del 8 de setembre. El mercat estarà obert dissabte 30 de setembre, de les 10 h a les 21 hores, i diumenge 1 d’octubre, de les 10 h a les 19 hores.

Vitrum és un esdeveniment de caire familiar que es consolida com la gran festa del vidre bufat de Catalunya. A més del mercat d’artesania, comptarà amb actes de caire lúdic adreçats a tota la família, exhibicions en directe de diferents tècniques relacionades amb aquesta activitat artesana, exposicions, tallers i concursos. Tampoc no hi faltaran espectacles relacionats amb el vidre. Nombrosos visitants es van aplegar en la passada edició de Vítrum, que va ser inaugurada pel conseller d’Empresa i Coneixement de la Generalitat, Jordi Baiget.

Comentarios
Multimedia Diari