El port romà va ser el motor econòmic que va impulsar Tarraco com a capital

Gràcies al port, la ciutat va adquirir la importància política, social i econòmica pròpia d'una capital provincial, segons la tesi que aquest dijous defensarà Patricia Terrado

10 enero 2018 19:05 | Actualizado a 15 enero 2018 13:18
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El port romà va ser el motor econòmic que va impulsar l'antiga Tarraco com a capital, segons la tesi doctoral que Patricia Terrado defensarà demà a l'Institut Català d'Arqueologia Clàssica (ICAC).

Terrat defensarà el treball "Portus Tarracona. El port de Tarraco en època tardorrepublicana i altoimperial. Fonts, historiografia i arqueologia", dirigida per Joaquín Ruiz de Arbulo (URV-ICAC) i Diana Gorostidi (URV-ICAC).

L'estudi ofereix una visió del port de Tarraco com el motor econòmic de la ciutat romana i de com, gràcies al port, la ciutat va adquirir la importància política, social i econòmica pròpia d'una capital provincial.

Patricia Terrado defensarà demà la seva tesi a l'Institut Català d'Arqueologia Clàssica (ICAC).

Aquesta investigació ha posat de relleu la importància dels estudis interdisciplinaris per comprendre el port de Tarraco de forma global i aproximar-se a la seva aparença i organització des d'òptiques que sovint havien treballat per separat.

Donada la dificultat de tractament de les dades existents sobre el port romà, sovint fragmentàries o poc estudiades, s'ha dut a terme una aproximació des de tres línies d'estudi: les fonts clàssiques, la historiografia i l'arqueologia.

L'objectiu és realitzar una visió diacrònica i interdisciplinari del port de Tarraco en època tardo i altoimperial per comprendre la seva evolució i definir el seu ús, fesomia i activitats.

El tribunal que avaluarà la tesi el formen Jordi López (ICAC), Simon Keay (University of Southampton) i José Pérez-Ballester (Universitat de València).

Terrat ha estat investigadora a la Universitat Rovira i Virgili gràcies a un contracte de Formació de Personal Investigador concedit pel Ministeri d'Economia i Competitivitat.

Ha desenvolupat la investigació en el marc del projecte "Roma, les capitals provincials i les ciutats d'Hispània: Difusió de models en l'arquitectura i l'urbanisme romans, Subprojecte Tarraco"

Comentarios
Multimedia Diari