Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

El port romà va ser el motor econòmic que va impulsar Tarraco com a capital

Gràcies al port, la ciutat va adquirir la importància política, social i econòmica pròpia d'una capital provincial, segons la tesi que aquest dijous defensarà Patricia Terrado

Diari de Tarragona

Whatsapp
Tarragona, en tiempo romano

Tarragona, en tiempo romano

El port romà va ser el motor econòmic que va impulsar l'antiga Tarraco com a capital, segons la tesi doctoral que Patricia Terrado defensarà demà a l'Institut Català d'Arqueologia Clàssica (ICAC).

Terrat defensarà el treball "Portus Tarracona. El port de Tarraco en època tardorrepublicana i altoimperial. Fonts, historiografia i arqueologia", dirigida per Joaquín Ruiz de Arbulo (URV-ICAC) i Diana Gorostidi (URV-ICAC).

L'estudi ofereix una visió del port de Tarraco com el motor econòmic de la ciutat romana i de com, gràcies al port, la ciutat va adquirir la importància política, social i econòmica pròpia d'una capital provincial.

Patricia Terrado defensarà demà la seva tesi a l'Institut Català d'Arqueologia Clàssica (ICAC).

Aquesta investigació ha posat de relleu la importància dels estudis interdisciplinaris per comprendre el port de Tarraco de forma global i aproximar-se a la seva aparença i organització des d'òptiques que sovint havien treballat per separat.

Donada la dificultat de tractament de les dades existents sobre el port romà, sovint fragmentàries o poc estudiades, s'ha dut a terme una aproximació des de tres línies d'estudi: les fonts clàssiques, la historiografia i l'arqueologia.

L'objectiu és realitzar una visió diacrònica i interdisciplinari del port de Tarraco en època tardo i altoimperial per comprendre la seva evolució i definir el seu ús, fesomia i activitats.

El tribunal que avaluarà la tesi el formen Jordi López (ICAC), Simon Keay (University of Southampton) i José Pérez-Ballester (Universitat de València).

Terrat ha estat investigadora a la Universitat Rovira i Virgili gràcies a un contracte de Formació de Personal Investigador concedit pel Ministeri d'Economia i Competitivitat.

Ha desenvolupat la investigació en el marc del projecte "Roma, les capitals provincials i les ciutats d'Hispània: Difusió de models en l'arquitectura i l'urbanisme romans, Subprojecte Tarraco"

Temas

Comentarios

Lea También