Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

El pressupost d'Alcover ve marcat per la central de biomassa

És un dels principals projectes per aquest 2019

Diari de Tarragona

Whatsapp
FOTO: Joan Revillas

FOTO: Joan Revillas

Alcover ha aprovat en un ple extraordinari, el pressupost general de l’Ajuntament per a l’exercici econòmic de l’any 2019, amb 8 vots a favor (7 regidors d’ApC i 1 d’ERC) i 5 vots en contra (3 de la CUP i 2 regidors de SI). 

Aquest està integrat pel pressupost de la corporació, per un import de 5.729.750,00 €, pel pressupost del Patronat del Museu Municipal per un import de 84.835,00 € i d’Alcover Ràdio per un import de 27.880,00 €. Això suposa que el pressupost consolidat de l’Ajuntament per a l’exercici 2019, excloent les transferències internes entre l’entitat i els seus organismes autònoms, ascendeixi a 5.737.515,00 €. 

Un dels principals projectes d’aquest 2019 és la construcció de la primera xarxa de calor i la corresponent central de biomassa. Aquest serà un projecte pioner a Alcover i al Camp de Tarragona, i que tindrà una afectació directa i positiva en el medi ambient i en la conservació del nostre entorn. Aquesta xarxa permetrà abastir d’aigua calenta a cinc equipaments públics d’Alcover. 

Aquesta aposta per l’aprofitament de la biomassa com a font de calor ha de resultar: una eina per prevenir incendis forestals, potenciar l’ús de l’energia renovable i de km 0, i reduir el consum de combustibles d’origen fòssils. Com també ha d’ajudar que els propietaris forestals del nostre territori puguin realitzar una gestió forestal sostenible. Aquest projecte serà cofinançat amb els fons europeus de desenvolupament regional i la Diputació de Tarragona. 

També cal destacar en el capítol d’inversions, l’adequació de la baixada de l’escola i la insonorització del pavelló Les Escoles, evidenciant la importància que ha de tenir la millora de les instal·lacions educatives per tal de continuar apostant per un salt qualitatiu de l’ensenyament públic. Aquestes dues obres seran finançades pel PAM 2019 de la Diputació de Tarragona.

Temas

Comentarios

Lea También