El primer pressupost participatiu de Valls es votarà entre set projectes

Els ciutadans podran escollir quina de les inversions s’executa. Les votacions es realitzaran entre el 16 i el 22 de juny

10 mayo 2017 19:11 | Actualizado a 23 mayo 2017 10:15
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Valls engega el procés públic del primer pressupost municipal participatiu en el que els vallencs i vallenques podran escollir quins projectes s’executaran el 2017 entre 7 propostes diferents. Les votacions públiques es realitzaran entre el 16 i el 22 de juny, però des de la regidoria de Participació Ciutadana i Igualtat s’estan programant diverses sessions formatives així com la campanya informativa prèvia per garantir una àmplia difusió del procés i dels diferents projectes a elegir.

El mes de febrer, es va presentar públicament el protocol de pressupostos participatius i ara s’inicia el procés per a la selecció de quins són els projectes que s’executaran aquest 2017. El consistori ha incorporat una partida de 75.000 euros que es destinaran als projectes que la ciutadania escollirà. En aquests primers pressupostos participatius, ha estat l’Ajuntament qui ha presentat els projectes que se sotmetran a votació amb l’objectiu de facilitar en aquesta primera fase la formació i l’aprenentatge, però de cara als projectes del 2018 podran ser els mateixos ciutadans qui presentin directament les seves propostes d’inversions.

Procés de votació

La votació per als projectes del 2017 es realitzarà entre el 16 i el 22 de juny. Els ciutadans majors de 16 anys empadronats a Valls o a qualsevol de les diferents pedanies podran votar durant aquests 5 dies a diferents espais, en concret, a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà de l’Ajuntament de Valls, al Centre Esportiu Municipal del Fornàs, Vallsgenera o a la Biblioteca Carles Cardó.
Els 7 projectes que es votaran aquest any 2017 són:

1. Parc infantil plaça Vil·la Romana.
Aquesta actuació, amb un cost estimat de 32.000 euros, preveu la renovació i ampliació en 194 m2 més del parc infantil d’aquesta zona del barri del Vilar amb nous jocs infantils (gronxadors, jocs de molla, caseta...), així com el canvi del terra de protecció i la instal·lació de 8 bancs.

2. Zona Wi-fi gratuït al Vilar. 
Es proposa desplegar wi-fi gratuït a la zona esportiva, lúdica i comercial a tota la zona comercial i esportiva del Vilar, en concret, entre el Centre Cultural Municipal i el Patronat d’Esports, incloent la plaça Vil·la Romana i els camps d’esports municipals. Per garantir el servei i la cobertura de wi-fi, es col·locarien 5 punts emissors. Aquesta actuació està pressupostada en 11.000 euros. 

3. Parc de barres a l’Skate Parc del Fornàs.
Amb una inversió estimada de 12.500 euros, es preveu ampliar l’Skate Parc del barri del Fornàs amb un parc de barres, una instal·lació que permet la pràctica d’exercicis similars als de la gimnàstica artística en barres fixes i paral·leles. El conjunt permet treballar els músculs dels braços, la coordinació i l’agilitat. Ocuparà una superfície de 50 m2.

4. Parc infantil Barri de les Comarques. 
Amb una inversió aproximada de 16.000 euros, s’ampliaria el parc infantil situat al carrer de la Segarra amb nous elements com un trenet, un joc de molla, una minitorre, un granxador kiki, un cotxe i un gronxador niu.

5.Arbres a l’accés de l’Enxaneta. 
Aquesta actuació comportaria una despesa de 7.000 euros per instal·lar el sistema de reg i plantar 14 arbres tipus grevillea que donarien ombra al vial d’accés a l’Enxaneta al Convent del Carme.

6. Adequació enllumenat Parc Barrau. 
S’instal·larien nous punts de llum tipus led a la zona d’entrada al parc, des del carrer de Francesc Macià fins a l’edifici de l’Escola de Música Robert Gerhard. També es renovaria el cablejat elèctric. El cost estimat és de 25.000 euros.

7. Banc de recursos tècnics de salut.
Es destinarien 10.700 euros per a la compra de material i ajudes tècniques de salut que se cedirien en préstec als usuaris que ho poguessin necessitar. En concret, es comprarien cadires de rodes, crosses, matalassos anti-escares, llits hidràulics i grues, per dotar un banc de recursos disponibles a tota la població que els pugui necessitar temporalment.

Comentarios
Multimedia Diari