El professorat de Tarragona es formarà contra la violència masclista

Ho impulsen l'Institut Català de les Dones i la URV

19 mayo 2017 22:32 | Actualizado a 22 mayo 2017 18:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L'Institut Català de les Dones (ICD) i la Universitat Rovira i Virgili (URV) formaran al professorat de primària i secundària de Tarragona per a la prevenció de la violència masclista, informa la universitat tarragonina.

La presidenta de l'ICD, Montserrat Gatell, i el rector de la URV, Josep Anton Ferré, han signat aquest dijous els convenis, un de general i un altre d'específic.

El conveni general assenyala que algunes de les línies de treball seran estudis d'assessorament i informes; projectes d'investigació o la promoció d'activitats acadèmiques.

També inclou la participació de l'alumnat en cicles de conferències de l'ICD sobre temes de gènere; la formació de l'alumnat mitjançant beques i l'organització en seminaris, conferències, congressos, jornades, cursos o accions divulgatives.

El conveni específic regula l'organització els dies 6 i 7 de juliol, en el Complex Educatiu de Tarragona, d'una formació dirigida al professorat de Secundària i del Cicle Superior de Primària de Tarragona.

S'oferiran 15 hores de formació, amb dues sessions presencials de 5 hores i la resta, treball autònom, en les quals s'analitzarà el fenomen de la violència masclista, amb especial èmfasi en la qual es produeix en l'etapa de joventut.

El curs ofereix una exposició dels conceptes principals que permeten entendre els mecanismes socials que fan perviure i renovar la desigualtat entre homes i dones, i que es troben en l'arrel d'aquesta xacra social.

També informarà sobre les respostes que es dóna al problema des de l'administració pública i el funcionament dels protocols.

També s'exposaran les conclusions de diversos projectes europeus realitzats des de la URV que concerneixen a la psicologia social, la sociologia i el món jurídic.

També es donarà veu al professorat que participarà en el curs, a fi de conèixer la seva realitat i reflexionar sobre el paper que el món educatiu pot tenir a l'hora d'identificar, prevenir o actuar en aquests casos.

Comentarios
Multimedia Diari