El 'projecte Empathia' de Valls busca un nou santuari per als gossos

El projecte busca que els gossos vells o abandonats passin la resta de la seva vida dignament

16 julio 2017 10:17 | Actualizado a 10 noviembre 2017 19:46
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El projecte Empathia és una organització sense ànim de lucre i es troba a Valls. Es tracta d’un santuari per a gossos vells o en condicions especials. Allí, els gossos estan en un entorn familiar i passen dignament la resta de la seva vida. L’Associació vol sensibilitzar la gent davant els maltractaments, abandonaments o la producció càrnia. La iniciativa sorgeix en mans de la Montse Bou, una arquitecta de Barcelona que, a causa d’una malaltia estranya, es va mudar a Valls.

Fa un any i mig que s’instal·la en aquest mas. Primerament volia muntar un santuari amb diferents animals, però més tard va canviar d’idea i va néixer el Projecte Empathia. Tal com afirma la Montse Bou. «Porta molta feina, però té la seva recompensa, i és un projecte compartit». Ara mateix tenen 15 gossets vells o malalts i fan que passin la resta de la seva vida dignament. Cada gos té una història molt dura a darrere i volen ajudar-los a estar tranquils, i sobretot que estiguin acompanyats.

El projecte cada cop creix més, però tenen un problema: han de marxar de la finca on es troben. Per això busquen un nou lloc i diners. Així doncs, volen establir-se definitivament a un nou santuari i poder acollir més gossos.  Inicialment volien ampliar la finca on es troben, ja que és un lloc idoni per aquests gossets, i col·locar-hi diferents mòduls. Un total de 50 hectàrees habilitades per als gossos. Al lloc on estan hi ha calma i tranquil·litat i viuen envoltats de natura i llibertat.

Els socis que vulguin participar i ajudar a l’associació poden aportar 10 euros al mes. Per als que vulguin apadrinar un gos són 20 euros. Cada dia, reben suport de molta gent de tot arreu que envia donatius, teaming, menjar o medicaments, o fins i tot associacions que ajuden a assumir les despeses, com el subministrament de menjar, llitets, medicaments. El projecte inicial tirarà endavant quan s’instal·lin a la nova finca. A més, tothom que vulgui anar a visitar el santuari ho pot fer, però ha de trucar abans.

Aquest projecte i santuari és únic a tot Espanya, i per això contacten amb ells gent d’arreu del país. Als EUA sí que existeixen aquests santuaris però en aquest estat no. Ara mateix fan una crida a tothom a col·laborar en aquest projecte, ja que necessiten una nova llar per als gossos i tirar endavant aquest projecte. Es pot col·laborar per timing, Facebook, paypal o fer un ingrés en un número de compte.

Tenen moltes ganes i il·lusió de tirar endavant el projecte i dia rere dia reben molt de suport per part de molta gent. Volen seguir vetllant pel benestar de tots els gossos i seguir donant una llar als gossos més vulnerables de tot arreu.

 

Comentarios
Multimedia Diari