El projecte Start-up Rural a Catalunya suma socis per potenciar l’emprenedoria

El projecte fomenta l’emprenedoria que genera valor afegir al territori i persegueix el nivell d’èxit dels emprenedors

06 octubre 2017 19:34 | Actualizado a 06 octubre 2017 19:38
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Start-up Rural a Catalunya, que assessora i acompanya els emprenedors del programa Leader,ha fet aquesta tarda un destacat salt endavant, mitjançant la signatura de diferents conveni s de  col·laboració per estrènyer els vincles amb institucions  d’àmbit nacional que contribuiran a aconseguir un major impacte de les diferents accions. 


El projecte fomenta l’emprenedoria que genera valor afegit al territori, persegueix l’augment del nivell d’èxit dels emprenedors, posa envalor i  coordina els serveis que ofereixen els grups d’acció local, i contribueix a visualitzar les oportunitats de negoci al món rural, mitjançant diferents accions  de suport als emprenedors.


Start - Up Rural
Start-up Rural està coordinat pel Consorci Leader de Desenvolupament del Camp i compta amb la participació de 10 grups d’acció local Leader de la resta del país. 
El finançament prové deldepartament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, i dels fons europeus FEADER. La signatura dels convenis s'ha fet aquesta tarda al viver d’empreses comarcal Concactiva a Montblanc, en un acte presidit per la consellera d’Agricultura, Meritxell Serret, al que han assistit una trentena de persones. 


La consellera ha  afirmat: «Pel desenvolupament rural són fonamentals les persones i acompanyar-les tot posant-hi els mitjans, així com assegurant que la gent pugui construir un projecte professional i  de vida al món rural. Sumem projectes, fem xarxa, fempaís».De la seva banda, el president del Consorci Leader de Desenvolupament Rural del Camp, Joan Maria Sanahuja, ha destacat que «la interacció és bàsica per bastir un entorn acollidor per tal decrear un teixit socioeconòmic arreu de Catalunya». 
El consorci ja ha tirat endavant mig centenarde projectes, aconseguint 5 milions d’euros en inversions, la majoria autòctones.


El conveni signat amb la Fundació del Món Rural permetrà millorar el coneixement sobre els potencials que existeixen a la ruralitat, i alhora serà l’altaveu que millori les expectatives de diferents projectes d’emprenedoria.
La interrelació amb el Consell General de Cambres Oficials de Comerç, Indústria i Navegació deCatalunya enllaçarà l’Start-up Rural amb una institució amb dilatada experiència en la xarxaproductiva del país i el conveni el vincula amb l’eina Residu Recurs del propi consell, que posa encontacte  empreses a qui tenen un residu amb altres que els poden aprofitar, impulsant aixíl’economia verda i circular. Pel que fa al vincle amb la patronal SECOT, contribuirà al’assessorament i acompanyament individual dels emprenedors a través de l’experiència d’altres empresaris.


La signatura dels convenis ha anat a càrrec de Xavier Colom, membre del Consell General deCambres; Marc Riera, director executiu de la Fundació del Món Rural; Joan Maria Sanahuja,president del Consorci Leader de Desenvolupament Rural del Camp, i Joan Veciana, president de la SECOT. 


L’acte també ha comptat amb l’assistència d’Oriol Anson, director general de Desenvolupament Rural; Francesc Benet, president del Consell Comarcal de la Conca de Barberà i Josep Andreu, alcalde de Montblanc, entre altres representants institucionals. Així doncs s’estrenyaran els vincles amb institucions d’àmbit nacional que contribuiran aaconseguir un major impacte de les diferents accions.

Comentarios
Multimedia Diari