El projecte per construir la nova depuradora d’Alcover es desencalla

Permetrà una millora del procés de les aigües residuals, i reduir l’impacte de l’entorn a la llera del riu Glorieta

14 septiembre 2019 10:40 | Actualizado a 16 septiembre 2019 17:28
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha iniciat els tràmits per la construcció de la nova depuradora per Alcover, i el primer pas ha estat treure a concurs la licitació de la redacció del projecte que ha estat durant aquest estiu. Ara, ja s’ha adjudicat i s’ha formalitzat a l’empresa Airtifical Infraestructures, ho executarà per 76.710 euros amb IVA. Es preveu que a finals d’any ja estigui redactat. I és que la durada del contracte era de sis mesos.

De fet, aquest és un dels equipaments més esperats i reclamats per l’Ajuntament d’Alcover a l’ACA, una inversió que ja es contemplava en el Pla de Conques Fluvials de Catalunya de l’any 1999.

«Quan vam entrar a l’Ajuntament, l’any 2015 vam tornar a demanar reunions amb l’ACA per exigir la nova depuradora, ja que feia anys que estava tot aturat. 20 anys més tard es desencalla el projecte i esperem que tiri endavant i s’executi, explica l’alcalde d’Alcover, Robert Figueras.

De fet, s’ha hagut de fer un nou projecte, ja que des que es va fer el projecte a ara ha canviat la ubicació, la demografia, el planejament, etc.

«Aquell projecte estava pensat per un creixement de la població de més de 8.000 habitants, i no ha estat així, entre altres. Per això s’ha hagut de tornar a licitar la redacció del projecte i començar de zero», assegura l’alcalde del municipi.

L’estació depuradora d’Alcover va ser posada en marxa l’any 1983. Actualment es troba obsoleta, per aquest motiu, hi ha la necessitat de redactar un nou projecte constructiu per a la remodelació i ampliació de la planta. «S’han anat fent inversions i manteniment, però és primordial que Alcover hi hagi una nova depuradora», remarca l’alcalde, Robert Figueras. La nova depuradora permetrà una millora del procés de les aigües residuals, reduir l’impacte de l’entorn a la llera del riu Glorieta, incrementar la capacitat de tractament de la planta i repercutir en una millora la biodiversitat de la fauna i flora, igual com el desmantellament de l’actual depuradora. «Quan estigui redactat el projecte sabrem més detalls i terminis de la nova depuradora», conclou l’alcalde.

També a Vila-rodona

Un altre municipi de l’Alt Camp, Vila-rodona també està treballant amb el projecte de construcció de l’Estació Depuradora d’Aigües Residuals (EDAR). Per un import de 43.318,00 euros amb IVA l’empresa Audingintraesa redactarà el projecte de l’anomenat ‘tram en alta’. Aquest comprèn la connexió des del final del poble fins a l’estació depuradora.

El ‘tram en alta’, és competència de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA). L’Ajuntament de Vila-rodona va arribar a un acord amb l’ACA i el consistori va fer-se enfront del cost de la redacció del projecte i de la licitació de l’obra corresponent al col·lector.

Portaven temps demanant la depuradora pel sanejament de les aigües residuals del poble. Així doncs l’estació possibilitarà depurar les aigües residuals del municipi i poder abocar-les netes al riu, la qual cosa beneficiarà el manteniment del cabal a l’època de l’any en què aquest es redueix. Està previst que la nova depuradora de Vila-rodona estigui enllestida el 2021.

Comentarios
Multimedia Diari