El radar per tram de l'A-7 entre les Gavarres i la sortida del cementiri entrarà en funcionament dilluns

Des de fa dues setmanes està en període de proves

19 mayo 2017 16:28 | Actualizado a 24 diciembre 2019 23:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El radar per tram de l’autovia A-7 a Tarragona, entre les Gavarres i la sortida del cementiri, entrarà en funcionament el proper dilluns, segons ha confirmat avui la directora del Servei Català de Trànsit (SCT). Eugenia Doménech ha afegit que des de fa dues setmanes està en període de probes i que a partir de dilluns començarà a denunciar només per excés de velocitat, tot i que en altres indrets aquests aparells també es controla si el vehicle ha passat la ITV o té l’assegurança en vigor. També ha apuntat que per enguany no es preveu que entri en funcionament cap radar més per tram a la demarcació de Tarragona.

Amb aquesta incorporació, la demarcació de Tarragona tindrà tres radars per trams –cinemòmetres–. A part del de Tarragona, ja estan en funcionament el d’Amposta-Sant Carles de la Ràpita a la carretera N-340 i un altre entre Ulldecona i Amposta a la autopista AP-7.

El radar de Tarragona hauria d’haver entrat en funcionament el passat estiu, segons va anunciar el SCT. Però Doménech ha assegurat aquest tipus d’instal•lacions són complexes i es necessiten molts permisos.

Trànsit analitzarà a partir d’ara les dades dels accidents ocorreguts durant el 2016 en els quals hagi hagut morts i ferits greus així com també un component de velocitat per determinar on es posen els nous radars per trams, però ja en vistes al 2018.

Al capdavant de la reducció

Tarragona va ser l’any passat la demarcació catalana on es va reduir més el nombre de víctimes mortals -un 28% menys que al 2015- i els accidents de trànsit mortals -un 38% menys-. Segons el balanç del Servei Català de Trànsit (SCT), el 2016 es va tancar amb 48 persones mortes en 34 sinistres al Camp i l’Ebre, entre els quals destaca l’accident d’autocar de Freginals, a l’AP-7, on van perdre la vida 13 joves. Per vies, destaca la progressiva reducció de la sinistralitat a l’N-340 amb 7 morts el 2016, enfront dels 16 del 2015 i els 23 del 2014.

A la demarcació de Tarragona, l’any 2016, tant a la zona interurbana com a urbana, van perdre la vida 48 persones, 10 menys que l’any anterior, la qual cosa representa una reducció del 28,4 per cent. Pel que fa als sinistres mortals, se’n van registrar 34, un 38,2 per cent menys que l’any anterior.

L’accident d’autocar de Freginals va fer disparar el nombre de víctimes mortals a l’AP-7, convertint-se en la via amb més morts –un total de 16–. En segon lloc se situa la N-340, amb set, front els 16 de l’any anterior. Al respecte, la directora del SCT ha apuntat que les mesures «immediates i provisionals, no definitives» han funcionat. En aquest sentit ha destacat la col•locació de cons en alguns trams del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre, els radars en línia –les caixes taronges que es posen al matí i es treuen a la nit–, la construcció de rotondes, pintar una doble línia contínua i també l’increment de radars mòbils per part dels Mossos d’Esquadra.

Respecte al futur, Doménech ha dit que se seguirà en la mateixa línia. I ha recordat les converses que la Generalitat està tenint amb el Ministerio de Fomento –titular de la via– per donar uns solució definitiva a l’alta sinistralitat a la N-340.

 

Comentarios
Multimedia Diari