El rector de Bisbal pren possessió després polèmica per seva homilia masclista

El capellà demanava "sincerament disculpes a tots els qui s'hagin pogut sentir ofesos"

19 mayo 2017 18:19 | Actualizado a 21 mayo 2017 15:04
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El nou rector de La Bisbal del Penedès, Wlodzimierz Soszinski, s'ha incorporat avui al seu nou destí després de la polèmica suscitada per la seva homilia en la qual va advocar per la submissió femenina, i per la que ja va demanar disculpes.

El nou rector, de nacionalitat polonesa, resideix des de fa anys a Espanya i el passat 15 d'agost va ser convidat a oficiar la missa major de la Bisbal, amb motiu de la celebració de la Mare de Déu d'Agost.

En la seva homilia va assegurar: "a les dones els correspon estar a casa i ser submises als homes, com María", un sermó que, al publicar-se en les xarxes socials va suscitar la polèmica i pel qual va demanar disculpes en un comunicat en el qual va lamentar que una afirmació seva "poc afortunada sobre la missió de la dona a la societat hagi causat enuig en moltes persones".

El capellà demanava "sincerament disculpes a tots els qui s'hagin pogut sentir ofesos" i manifestava estar d'acord "amb el magisteri de l'Església sobre la missió de la dona, la seva igualtat essencial amb l'home i la seva mateixa capacitat professional".

L'alcaldessa de la Bisbal, Agnès Ferré, es va fer eco de l'"estupor" que havia causat el sermó i va dir que el rector ja s'havia "estrenat" en una altra celebració del poble per la festivitat de Santa Cristina i "tot havia estat normal".

L'alcaldessa va publicar en el seu blog personal, el mateix dia del polèmic sermó, les seves diferències amb aquesta definició de "bona mare" i "bona dona" que va considerar "totalment arcaica i gens ajustada a la realitat!".

"Són opinions que no comparteixo i que fins i tot m'escandalitzen quan algú les diu perquè hi creu", va afegir.

Comentarios
Multimedia Diari