El recull de fotografies històriques de la saga Chinchilla, el títol local més venut a TGN

'Cullerades de vida' de la xertolina Francesca Aliern i el còmic dels Quicos, entre els llibres ebrencs amb més èxit

19 mayo 2017 23:00 | Actualizado a 22 mayo 2017 21:24
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Els llibres d'autors locals s'han guanyat un lloc entre els més venuts al Camp i l'Ebre aquest Sant Jordi, que es tanca amb un repunt de vendes al territori. A Tarragona ha triomfat el recull de fotografies històriques 'Una història de Tarragona. Un segle en un click. La saga Chinchilla' de Xavier Fernández i Ramon Segú. També han destacat 'La cuina dels pescadors de la Costa Daurada' de David Solé, 'L'amant xinès' de Margarida Aritzeta, 'Cent dòlars i una cabra' de Francesc Valls-Calçada o 'Tarraco 179 dC' de Xavier Climent. A l'Ebre, la darrera novel·la de Francesca Aliern tampoc ha fallat aquest Sant Jordi i 'Cullerades de vida' és el títol ebrenc més venut. També ha triomfat el còmic dels Quicos.

A l'espera del recompte definitiu, els llibreters de la demarcació es mostren satisfets amb el ritme de vendes d'aquesta diada de Sant Jordi. "Ha anat una mica millor que l'any passat, la gent s'ha animat a comprar més d'un llibre i sembla que, per fi, haurem sortit del forat", apunta un dels socis de la llibreria La Capona de Tarragona. A la capital, el resum de fotografies històriques de les tres generacions de la saga Chinchilla ha estat el gran triomfador de la jornada. "Ha estat una gran resposta de la ciutat i no ho esperava", admetia Ramon Segú Chinchilla entre signatura i signatura d'exemplars en plena Rambla Nova.

En clau tarragonina, entre els títols de més èxit hi ha 'La cuina dels pescadors de la Costa Daurada' de David Solé, 'Tarraco 179 dC' de Xavier Climent, 'L'amant xinès' de Margarida Aritzeta, Francesc Valls-Calçada amb 'Cent dòlars i una cabra' i Eudald Carbonell amb 'Ens farem humans?'. A la ciutat de Reus, han sobresortit títols com 'El dia de l'escórpora' de Miquel Bonet, 'Avions de paper' d'Aleix Cort o 'La música dels camaleons' de Jordi Cervera, segons ha apuntat el gerent de la llibreteria Galatea, Juan Peña. A nivell local també s'ha venut de forma notable 'La balada de Mossèn Dallonses' de Pep Macaya '.

 

Francesca Aliern i els Quicos, un èxit a l'Ebre

A les Terres de l'Ebre, com ja va sent tradició, la darrera novel·la de la xertolina Francesca Aliern, 'Cullerades de vida', ha tornat a estar dalt de tot en el rànquing de vendes aquest Sant Jordi. Com ha explicat Rosa Cubeles, de la llibreria La2 de Viladrich de Tortosa, és ja "un clàssic" d'aquesta diada. Enguany, l'han acompanyat dos títols locals més: el còmic dels Quicos, del grup de folk tortosí Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries i Iñaki Copoví; i 'Lo llibre' un recull de paraules i frases fetes típiques del territori.

Com a la resta de la demarcació i també del país, 'Algú com tu' de Xavier Bosch ha liderat les vendes acabant-se a les llibreries ebrenques a primera hora de la tarda. Els lectors que buscaven el darrer títol del periodista a darrera hora han acabat optant pel darrer llibre de la també periodista Sílvia Soler 'Un any i mig', i per la novel·la històrica de Chufo Llorens 'La ley de los justos'. Altres autors molt demanats al territori han estat Maria Dueñas, Arturo Pérez-Reverte, Baltasar Garzón o David Trueba.

Comentarios
Multimedia Diari