El remodelat passeig dels Caputxins de Valls ja pot acollir el mercat de la roba

Avui es reobrirà la circulació de vehicles d’aquesta zona així com els carrers adjacents

20 mayo 2020 18:20 | Actualizado a 20 mayo 2020 18:30
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Un de les rambles més emblemàtiques de Valls, juntament amb el carrer de la Cort, ja llueix nou aspecte. Al passeig dels Caputxins, que serveix per accedir a la Biblioteca Popular o a l’església del Lledó, s’hi ha fet una reforma urbanística que ha finalitzat aquesta setmana. Avui es reobrirà la circulació de vehicles a tota la zona, tant al passeig com també als carrers transversals Francesc Rodon i Queralt, Sant Magí, Veciana, Maria Codina i Priorat del Lledó.

Pel que fa a la ubicació del mercat de la roba, des de l’Ajuntament estan estudiant quina és la millor opció. Per una banda, podrien tornar al seu lloc inicial, al passeig dels Caputxins, o quedar-se a la plaça dels Quarters, Pati i carrer Germans Sant Gabriel.

L’actuació en aquest àmbit ha comportat una inversió de 1.346.000 euros i ha inclòs també la renovació de la carretera del Pla, entre les places de la Font de la Manxa i de la Creu.

En total s’ha procedit a la reforma urbanística d’una zona neuràlgica de la ciutat de gairebé 11.000 m2, en un projecte que ha inclòs a més la renovació i modernització dels serveis públics d’aigua, clavegueram i enllumenat. A la zona de Caputxins el projecte sobresurt per posar en valors els elements patrimonials d’aquest passeig.

Al principi de l’artèria, tocant a la plaça Font de la Manxa, s’ha urbanitzat amb una plataforma viària a un sol nivell. Així, a més de facilitar i fer més còmoda la mobilitat dels vianants, compta amb un paviment diferenciat per acabar generant l’efecte urbanístic d’un espai en format de plaça presidit pel monument als Xiquets de Valls.

Destacar els edificis històrics

De manera similar, s’ha actuat a la part alta del passeig per tal de destacar els tres edificis històrics d’aquesta zona, la Biblioteca Popular, l’església de la Mare de Déu del Lledó i la Casa de Cultura. Així, en aquesta zona, la secció vial també és a un sol nivell i, a la vegada, s’han eliminat els aparcaments per alliberar la zona de cotxes estacionats. A banda de l’actuació als dos extrems del passeig per destacar els edificis i elements històrics i patrimonials, a la resta de l’àmbit ha mantingut la configuració actual amb l’espai central per a vianants de set metres d’amplada, renovant això sí tot el paviment. S’han conservat els arbres i també els punts de llum actuals característics del passeig, tot i que s’han restaurat i s’ha modernitzat la instal·lació elèctrica. Les voreres laterals s’han ampliat fins, com a mínim, els 1,2 metres, facilitant la mobilitat dels vianants.

De fet, la seguretat i comoditat dels vianants és la gran prioritat del projecte. En aquest sentit, a més de voreres més amples, la major part dels passos de vianants són elevats i adaptats per eliminar així barreres arquitectòniques i garantir que els vehicles redueixin la velocitat.

Comentarios
Multimedia Diari