Más de Tarragona

El riu Francolí pateix un nou abocament de pasta de paper a la zona de la Riba

Agents Rurals i l'ACA es va traslladar ahir fins a al zona indicada, però no van poder detectar l'origen

Montse Plana

Whatsapp
L'aigua del Francolí de color blanc a la zona coneguda com el molí del Groc, ahir a la tarda. Foto: Marc Aubereda

L'aigua del Francolí de color blanc a la zona coneguda com el molí del Groc, ahir a la tarda. Foto: Marc Aubereda

El riu Francolí al seu pas per la zona de Picamoixons va patir ahir un nou abocament. Fonts d’Agents Rurals asseguren que podria tractar-se de pasta de paper, però a la zona de la Riba hi ha dues fàbriques papereres i ahir, al tractar-se d’un abocament puntual, no es va poder detectar l’origen.

L’alerta es va donar passades les tres de la tarda per part d'un jove aiguader dels regants de la Serra, Marc Aubereda, que mentre treballava va donar-se compte que l’aigua baixava amb coloració grisosa a la zona del Pont de Goi (termes municipals de Valls i Alcover). Va avisar a Agents Rurals, i aquests van traslladar-se fins al lloc indicat.

Segons ha explicat aquest cos al Diari, l’aigua era tèrbola, però en el moment que els agents van arribar, ja no s’estava abocant, per la qual cosa va ser impossible detectar d’on provenia. Malgrat tot, durant el dia d’avui, Agents Rurals faran seguiment per si es produeixen nous abocaments i així, si es dóna el cas, poder actuar amb més rapidesa.

Paral·lelament, una trucada al 112 va activar els inspector de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) que, juntament amb agents dels Mossos d’Esquadra, es van traslladar fins al Pont de Goi. En aquest cas, fonts de l’ACA asseguren que en aquell moment la coloració de l’aigua era normal i que a simple vista no es podia detectar cap abocament. Malgrat tot, es va agafar una mostra i ara s’està a l’espera que s’analitzi al laboratori d’aquest ens.

Una investigació oberta

Aquesta no és la primera vegada que es produeixen abocaments d’aquestes característiques en aquets tram del riu Francolí. L’últim cop va ser el desembre de 2015, després de mig any de repetits abocaments de pasta de paper.

El més important es va produir el 25 de juny d’aquell mateix any. En aquella ocasió, tant Agents Rurals com l’ACA van poder detectar que la responsable era l’empresa dedicada a la fabricació, tractament i manipulació de paper i cartró Abelan Catalana, situada a peu de la C-14, al terme municipal d’Alcover. Els fets van portar a la Fiscalia de Medi Ambient de Tarragona a obrir una investigació contra l’empresa per un presumpte delicte contra el medi natural, investigació que a dia d’avui encara està oberta.

Temas

  • COMARQUES

Lea También