Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Tarragona Successos

El robatori de cable talla el servei de tren cap a Lleida

L’incident va afectar dos trens de Rodalies R-14 i la cinquantena de passatgers van haver de ser portats per carretera en autocar

Àngel Juanpere

Whatsapp
La circulació per la línia fèrria entre Montblanc i Lleida va estar interrompuda tres hores. Foto: DT

La circulació per la línia fèrria entre Montblanc i Lleida va estar interrompuda tres hores. Foto: DT

El robatori de cable de la línia fèrria de Rodalies R-14, que uneix l’Estació de França (Barcelona) amb Lleida a través de Tarragona i Reus va obligar a interrompre-la ahir més de tres hores a conseqüència del tall del subministrament elèctric de la catenària. 

L’incident va afectar dos trens, en total una cinquantena de passatgers, que van haver d’arribar a destinació en autobús. 

A les 11.20 hores, des de la central d’electrificació d’Adif, a Barcelona, van detectar que no hi havia electricitat a la línia entre Montblanc i Lleida, per la qual cosa van tallar la tensió a la catenària entre les dues estacions.

Després es va saber que algú o algunes persones havien robat cable elèctric entre els municipis de Puigvert i Juneda. L’incident també va provocar danys als sistemes associats a l’electrificació de la línia.

Per reparar l’avaria, el Gestor d’Infraestructures Ferroviàries (Adif) va mobilitzar dues vagonetes d’electrificació de Monzón (Osca) i Lleida, que es van desplaçar a l’indret. Ahir, fonts oficials no van saber quantificar l’extensió del cable robat. Cap a les tres de la tarda, l’avaria va quedar resolta i van tornar a poder circular els trens.

Fonts d’Adif van apuntar que últimament els casos de robatoris de cable són esporàdics, tot i que a la línia R-14 se n’han produït algun enguany. Però principalment es concentren a la línia d’alta velocitat.

Fonts de Renfe van apuntar al Diari que el primer tren que es va veure afectat pel tall de la línia fèrria va ser el que havia de sortir de Lleida a les 13.10 hores i amb arribada a l’Estació de França a les 16.25 hores.

Va sortir a la seva hora des de Montblanc, mentre que els viatgers entre Lleida i la capital de la Conca de Barberà van fer el viatge fins a Tarragona per carretera en autobús. El mateix va passar amb un tren amb sortida des de Barcelona i amb destinació Lleida.

Per una altra part, un tren de la línia R-15 que havia sortit de Barcelona a les 17.13 hores i havia d’arribar a Riba-roja d’Ebre a les 20.24 –i seguia cap a Casp–, estava aturat a Riba-roja per avaria en un tren de mercaderies entre aquesta estació i Faió. Finalment, va reprendre la marxa amb 35 minuts de demora.

Temas

Comentarios

Lea También