El romiatge a l'Ermita, un clàssic de Dilluns de Pasqua La

És una arrelada tradició de tota la vida per als veïns de la Pobla de Montornès, que es traslladen fins al turó de l´Ermita per poder menjar-se la mona i ballar sardanes

19 mayo 2017 15:39 | Actualizado a 19 mayo 2017 15:39
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

En plena primavera, el dilluns de Pasqua brilla d’allò més, quan el temps acompanya, al turó de l’ermita de la Mare de Déu de Montornès. Passat demà, els pronòstics auguren un dia esplèndid per poder menjar-se la mona i ballar sardanes a la Pobla de Montornès.

És una arrelada tradició de tota la vida, per als veïns de la Pobla, de la gent de les rodalies i, des de ja fa bastants anys, per a persones d’indrets més llunyans, festejar un dia que propicia l’amistat i el retrobament als peus del Santuari. Un indret en plena natura, paratge singular, amb vistes espectaculars de la contrada, al mar i a la muntanya.

Amics de Montornès i Ajuntament de la Pobla van de bracet a l’hora d’organitzar la festa de dilluns de Pasqua on la gent, amunt els braços, es dóna les mans en rotllana, matí i tarda, per puntejar la sardana. La campana de l’ermita començarà a ventar per anunciar la tradicional missa en honor a la Verge de Montornès, que se celebrarà a dos quarts d’onze del matí, amb el cant dels goigs i veneració de la imatge policromada de la Mare de Déu, datada els segles XVI-XVII.

En sortir de missa es donarà inici al 38è Aplec Sardanista a l’esplanada de sota l’ermita. Les cobles Sabadell i Sant Jordi-Ciutat de Barcelona s’aniran alternant per interpretar les ballades del matí i de la tarda, que formaran diverses rotllanes de sardanistes de tota procedència.

Com és habitual, Amics de Montornès rifarà una magnífica mona entre els assistents i procedirà a diversos sortejos, amb obsequis gentilesa de diferents comerços de la Pobla. Hi haurà servei de bar i es disposarà d’una còmoda zona d’aparcament gratuït per als vehicles.

Mentrestant, l’equip de cuiners començarà a elaborar la paellada popular per tenir-la llesta a l’hora de dinar, que podrà gaudir-la tothom que vulgui al mòdic preu de 4 euros per persona. L’organització posa un servei de taules i cadires que es poden sol·licitar prèviament. La represa de l’aplec serà a les quatre de la tarda, inclòs un concurs de colles improvisades. Hi haurà més rifes i també un berenar, a base de xocolata amb coca, per a tots els participants. Cal recordar que en cas de mal temps, l’aplec de Pasqua es traslladaria al poliesportiu municipal, situat al nucli urbà de la Pobla de Montornès.

Comentarios
Multimedia Diari