El secretari general de l'Esport lamenta que l'Estat només ha aportat 'bones paraules' als Jocs del Mediterrani

A l'espera que es faci oficial l'ajornament de la competició, Gerard Figueras assegura que Generalitat, Ajuntament i Diputació de Tarragona acompleixen amb els compromisos fixats

19 mayo 2017 17:30 | Actualizado a 21 mayo 2017 15:40
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El secretari general de l'Esport de la Generalitat, Gerard Figueras, afirma que "més enllà de bones paraules", l'Estat no ha aportat els recursos fixats per tirar endavant els Jocs del Mediterrani Tarragona 2017. A l'espera que es faci oficial l'ajornament de la competició fins el juny del 2018, fet "inèdit" en el món de l'esport, Figueras ha apuntat en declaracions al programa 'Tot Gira' de Catalunya Ràdio que "és evident que és un escenari que no és desitjat per ningú". "La conseqüència positiva és que guanyem un any més, però la previsió esportiva no era aquesta", ha subratllat. Assegura, tanmateix, que les obres de les instal·lacions van a bon ritme i que la Generalitat, Ajuntament i Diputació de Tarragona estan acomplint amb els seus compromisos per tirar endavant el projecte. En aquest sentit, sobre el paper d'aquestes administracions, Figueras ha assegurat "tenir la consciència tranquil·la".

Sobre la postura del govern espanyol, Gerard Figueras ha assenyalat que, una vegada es desencalli el nomenament del nou secretari d'Estat per a l'Esport "algú hauria de donar explicacions" davant un fet "inèdit" com és l'ajornament d'una competició tant important com uns Jocs del Mediterrani.

Figueras no ha entrat a valorar hipòtesis com que la inacció des de Madrid sigui per motius polítics o perquè Alejandro Blanco, que opta a la reelecció com a president del Comitè Olímpic Espanyol (COE) consideri que la competició a Catalunya podria perjudicar els seus interessos. "Cadascú ha de treure les seves conclusions", ha apuntat el secretari de l'Esport català. El que sí ha assegurat és que els Jocs del Mediterrani, bé es facin l'any 2017 o 2018 són "una oportunitat per mostrar la potència esportiva del país i la nostra capacitat organitzadora", ha conclòs.

Comentarios
Multimedia Diari