El sector turístic de Montblanc aposta ara per promocionar la natura

Prop d’una quinzena d’establiments d’hostaleria i restauració lluiran un segell de qualitat, i apostaran pels productors locals

ACN

Whatsapp
Prenafeta va acollir ahir la presentació d’aquesta nova iniciativa. FOTO: ACN

Prenafeta va acollir ahir la presentació d’aquesta nova iniciativa. FOTO: ACN

Montblanc vol fer valer el seu potencial com a territori rural i de naturalesa i engega un projecte turístic, motivat pel mateix sector privat, en temps de coronavirus. De fet, s’hi treballa des de fa mesos i ara la proposta s’acaba de fer pública. Diversos establiments d’hostaleria i restauració lluiran un distintiu que els acreditarà com a espais inclosos en el projecte ‘Respira Montblanc’. De moment, n’hi ha prop d’una quinzena previstos, si bé l’Oficina de Turisme confia que la xifra s’acabi doblant.

El territori es vol desmarcar de la Costa Daurada amb una nova imatge promocional que vol anar més enllà del patrimoni cultural característic del territori, lligada a conceptes com natura, sostenibilitat, paisatge i producte de proximitat.

Els empresaris montblanquins i el seu entorn han decidit impulsar una marca diferent a la de ‘Montblanc medieval’ i explotar el vessant natural i paisatgístic de la comarca, com a destinació segura i tranquil·la en temps de coronavirus. Allotjaments rurals, restaurants, negocis del sector agroalimentari i d’intermediació volen establir aliances, amb el suport de l’Oficina Municipal de Turisme de Montblanc, qui acreditarà cada any els establiments que reuneixen els requisits de qualitat, com a espai que s’emmarca en aquesta nova marca anomenada ‘Respira Montblanc’. Formar-ne part és voluntari i obert a qualsevol activitat relacionada amb el turisme. Però cal complir un decàleg de compromisos.

El decàleg

Així, la condició indispensable per formar-ne part és el compromís de cada establiment o empresa turística a complir amb un decàleg que ha estat redactat i aprovat durant aquest temps. Els deu compromisos fan referència per exemple a la relació amb productors locals, la difusió de la cultura i tradicions populars, així com les garanties sanitàries i de qualitat, etc. Els establiments seran auditats i avaluats cada any i rebran un distintiu de ‘Respira Montblanc’ de l’any en curs. «Són les primeres passes d’un projecte que serà pioner, més orientat a la natura i la relaxació, i no tant en el patrimoni», afirmava el regidor de Turisme de l’Ajuntament de Montblanc, Oriol Pallissó.

L’endemà del dia mundial del Turisme, Montblanc va presentar aquesta nova marca que anteposa la natura al patrimoni, de la qual se’n farà difusió amb imatges gràfiques i un vídeo promocional. La idea és que entre els establiments ofereixin paquets de productes i experiències sota aquest segell distintiu. «Serà una experiència molt positiva per mantenir el llistó de la qualitat; crec que cada cop serem més», va dir el propietari del restaurant El Molí del Mallol de Montblanc, Anton Tarrats. Ruth Ceperuelo, empresària d’allotjaments rurals a Vilaverd, explicava que «la gent ve aquí a respirar, d’aquí va sorgir el nom de l’agrupació, ens desmarquem de destinacions massificades», concloïa.

Temas

Comentarios

Lea También