El seguici balla en honor a la Mare de Déu de la Serra

Reportatge. Montblanc està de festa major. Ahir va celebrar la festivitat de la seva patrona amb actes per a tots els públics

09 septiembre 2019 07:10 | Actualizado a 12 septiembre 2019 11:01
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Montblanc aquests dies està de Festa Major en honor a la patrona de la vila: la Mare de Déu de la Serra. Aquest cap de setmana ha celebrat els actes centrals. Ahir hi va haver actes per a totes les edats. A les set del matí, van tenir lloc les Matines pel Ball de Bastons i els Dimonis de Montblanc, pels carrers i places de la vila, i una hora més tard, les Matines pels grups de grallers de la vila.

A dos quarts d’onze del matí el consistori, la Parròquia i els diferents elements del seguici van fer l’Anada a Ofici. Van desplaçar-se al capdamunt del turó de la Serra per venerar la Verge. A les onze del matí es va fer l’Ofici Solemne Major de la Parròquia i la Vila en honor a la Patrona de Montblanc, al Santuari de la Mare de Déu de la Serra. Tot seguit, a la plaça Major, hi va haver la ballada del Seguici popular. La plaça Major estava plena de gom a gom i els nens i nenes estaven il·lusionats en veure els elements del Seguici popular. De fet, la ballada del seguici gran al complet va ser ahir al matí, el dia de la festivitat de la Mare de Déu de la Serra.

A la tarda va tenir lloc una nova edició de la Convidada dels Veguers que organitzen els Amics dels Gegants de Montblanc, que enguany van tenir els gegants centenaris de Capellades com a convidats. De fet, els gegants de Montblanc fa pocs mesos que han estrenat nou vestuari i la colla de Montblanc ha celebrat el seu 25è aniversari. «M’agraden molt els gegants. Quan sigui gran en portaré un», deia emocionat un nen al seu pare mentre els mirava a la plaça de Sant Miquel. A dos quarts de vuit del vespre van fer els balls solemnes dels Gegants a l’Església.

Avui, durant l’actuació del seguici popular, el balcó de l’Ajuntament no l’ocuparan els membres del consistori sinó montblanquins i montblanquines escollits per sorteig. Amb l’objectiu d’apropar les festes i l’Ajuntament a tothom, sis veïns i veïnes podran dur un acompanyant i ocuparan el balcó de la Casa de la Vila per presidir la ballada del seguici.

A la tarda tindrà lloc, un any més, l’actuació del seguici infantil de Montblanc, que consolida el seu espai propi a la Festa Major. Els diversos elements sortiran en cercavila des de Sant Francesc fins a la plaça Major acompanyats dels membres del consistori.

La ballada tindrà enguany un potent fi de festa amb el concert del grup de música infantil ‘El pot petit’ a la plaça de Sant Francesc. La Festa Major de Montblanc acollirà un Punt Lila la nit de demà. Es tracta d’una iniciativa promoguda per l’Ajuntament i per la conselleria d’Igualtat del Consell Comarcal que té per objectiu promoure una festa major lliure d’agressions sexistes, racistes i LGBTIfòbiques amb el lema «Només sí és sí». La Festa Major acabarà aquest dimecres 11 de setembre.

Comentarios
Multimedia Diari