El tarragoní Edu-art Wallamann presenta a Alemanya el ‘curt’ ‘Sven und Sabrina’

La posada de llarg del treball del jove de Constantí va tenir lloc a la petita ciutat de Kitzingen, a Baviera

Gloria Aznar

Whatsapp
Un moment de la première. Foto:  Wilhelm Paulus del Main Post Regional.

Un moment de la première. Foto: Wilhelm Paulus del Main Post Regional.

«Intens» va ser l’adjectiu que Edu-art Wallamann trià per qualificar la première de Sven und Sabrina el divendres 31 de juliol a la petita localitat germana de Kitzingen.

Una trentena de persones van assistir a la posada de llarg del curtmetratge del de Constantí, una estrena que, com tot, va patir el retard pel confinament a causa de la Covid-19, també a Alemanya. «Havia d’haver-se estrenat el 4 d’abril, però no va ser possible», manifestà Edu-art.

El tema principal de l’obra corre a càrrec de l’artista de Móra d’Ebre Andrea Pedret

El cinema Roxy va ser el triat per a la presentació en societat de Sven and Sabrina, «una petita sala d’una ciutat petita», com assegurà el seu director. El curt, de 13 minuts i 30 segons, és una història d’amor amb pinzellades d’intriga i  fantàstiques i un final impactant, que es desenvolupa en diferents escenaris, al mateix temps que és un homenatge a la ciutat de Barcelona. 

Sobrietat, cava «de la terra», nervis, expectació i molta il·lusió van omplir la sala, amb distàncies de seguretat, però sense mascaretes. Un públic que es va bolcar amb els seus amfitrions, tant amb el director del curtmetratge com amb actors i actrius.

El següent pas és la secció oficial del Festival Internacional de Girona

Per tal de no condicionar la resposta dels presents, Edu-art Wallamann preparà unes emoticones a tall de puntuació i crítica del públic i «el feedback va ser sorprenentment bo», destacà. 

Sven und Sabrina no és ni de bon tros la primera obra d’Edu-art, que ja ha signat cinc curts de diferents gèneres. Bàsicament autodidacta, el jove de Constantí és un cineasta que lluita per obrir-se camí en aquest món en el seu temps lliure i amb les seves pròpies inversions.

L'actor Marvin Steglich, en un moment del curt.

Es dona la circumstància a més a més que la cançó principal del curt, Sin miedo a soñar, està composta per Andrea Pedret Esquirol, una artista de Móra d’Ebre. «La cançó reflecteix el sentiment d’una noia de cara a una ciutat», explicà l’Andrea, qui afegí que la música sempre ha sigut el seu hobby. «Sempre he tingut relació amb ella. M’agrada cantar des de petita».

Andrea Pedret toca el saxo i la flauta i igual que Edu-art somnia poder-se dedicar cent per cent al que li agrada en un futur  pròxim. En aquest sentit, Andrea destacà que va ser el músic de Miravet Toni Vives qui la va animar a escriure les seves pròpies cançons, tot i que va ser als primerencs nou anys quan va compondre les primeres lletres.

Edu-art Wallamann. Foto:  Wilhelm Paulus del Main Post Regional. 

Sven und Sabrina comença d’aquesta manera el seu recorregut pels festivals internacionals, des d’Alemanya, país on l’Edu-art Wallamann resideix des del maig de 2016 i on va anar en cerca de feina. La propera parada assegurada serà el Festival Internacional de Cinema de Girona, a la secció oficial, certamen que se celebra a priori presencialment entre el 28 de setembre i el 3 d’octubre.

Així mateix, el següent pas podria ser el Festival Internacional de Cinema de Tarragona (REC), a la secció d’autors tarragonins, tot i que com assenyala Edu-art, «encara no m’han contestat». 

El curtmetratge és en alemany original, subtitulat en anglès i castellà. Entre l’elenc compta amb Marvin Steglich, Amelie Klug, Sasha Diem i Leonard Todd. També el càmera Jordi Arcaz Sánchez, de Badalona i la maquilladora gironina Jennifer García Moreno.

Temas

Comentarios

Lea También