El tarragoní Pol Guasch guanya el Premi Francesc Garriga de poesia

Exalumne de l’institut Martí i Franquès, Guasch és guanyador en diverses edicions del Premi Joves.lit, que convoca l'associació, i alumne de l’Escola de Lletres de Tarragona

08 octubre 2018 17:30 | Actualizado a 09 octubre 2018 12:38
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El tarragoní Pol Guasch i Arcas ha guanyat la tercera edició del Premi Francesc Garriga de poesia adreçat a autors inèdits. El jurat considera que el poemari d'aquest exalumne de l'Institut Martí Franquès presenta "una veu pròpia i ben definida", amb "originalitat estructural i temàtica", segons publica el portal de cultura www.comunicació21.cat.

L'obra guanyadora, titulada provisionalment Tanta gana, es publicarà al desembre en la nova col·lecció Francesc Garriga, coeditada per les editorials LaBreu, Buc, AdiA i Cafè Central, convocants del premi.

"El de Pol Guasch i Arcas no és un simple 'recull' de poemes primerencs sinó que s'hi percep una idea unitària, i agosarada, de llibre", assenyala el veredicte.

"El conjunt és energètic, carnal, mòrbid, degudament original i dotat d'una forta contundència a partir d'imatges d'impacte, clarivident a partir de versos que punyen l'esperit d'una ànima en rebel·lia contra un sistema amarat de mediocritat i que mereix ser escopit en la seva calba, tal com ho cantava Joan Salvat Papasseit", afegeix.

Enguany al Premi Francesc Garriga de poesia s'hi havien presentat una vuitantena d'originals. El guardó es va lliurar divendres al vespre a Besalú en el marc de al novena edició de la fira d'editorials independents Liberisliber.

Comentarios
Multimedia Diari