Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

El taxi de Tarragona, el més car de tot Espanya per tercer any consecutiu

L'import mitjà dels recorreguts costaria a la ciutat gairebé el doble que a Arrecife, el municipi amb el taxi més barat

EFE

Whatsapp
FOTO: DT

FOTO: DT

Tarragona, Vitòria i Sant Sebastià són les ciutats espanyoles amb les tarifes de taxi més cares, segons l'estudi que Facua-Consumidors en Acció ha realitzat comparant els preus d'aquest servei a 52 localitats. Tarragona repeteix per tercer any consecutiu com el municipi amb el servei de taxi més car, mentre en el cas oposat se situen Arrecife, Las Palmas de Gran Canaria i Ceuta. A la península, Cadis torna a repetir com la ciutat en la qual les tarifes vigents del taxi són més barates.

L'estudi compara sistemes tarifaris complexos i molt diferents entre ells, encara que en analitzar el preu del quilòmetre durant l'horari diürn, Barcelona seria la ciutat més cara, mentre que durant la nit seria Pontevedra. Las Palmas de Gran Canaria i Arrecife tindrien el preu més barat a qualsevol hora. Existeixen, no obstant això, molts altres factors, com la baixada de bandera, la carrera mínima o tarifes especials en festius i caps de setmana, que afecten el preu final.

Facua ha basat el seu estudi en la simulació de nou recorreguts diferents a cada ciutat, a partir de les dades oficials amb les tarifes vigents a cadascuna de les ciutats incloses a l'estudi. En aquest sentit, s'ha calculat i assignat una puntuació al preu d'un recorregut d'un quilòmetre (o la carrera mínima tarificada a cada ciutat), un altre de cinc i un altre de deu quilòmetres, en horari diürn, nocturn i de cap de setmana, sempre dins la tarifa urbana vigent a cada ciutat. Així, l'import mitjà d'aquests nou recorreguts costaria a Tarragona gairebé el doble que a Arrecife.

Tarragona és la ciutat, amb 84 punts (d'un màxim de 90), on el taxi és més car i Arrecife, amb 3 punts, a causa de tenir els imports més baixos de les 52 ciutats, la més barata. En aquesta classificació, a Tarragona li segueixen Vitòria (69 punts), Sant Sebastià (66 punts), Girona (62 punts), Càceres (53 punts), Lleida (53 punts), Sòria (49 punts), Pamplona (48 punts), València (46 punts), i Barcelona (45 punts).

Amb 42 punts estan Àvila, Lleó i Múrcia, mentre que hi ha dotze ciutats amb 41: Madrid, Alacant, Palència, Segòvia, Valladolid, Pontevedra, Salamanca, Burgos, Gijón, Oviedo, Ourense i Sevilla. A l'extrem oposat, després d'Arrecife, apareixen Las Palmas de Gran Canaria (7 punts), Ceuta (12), Cadis (19), Jaén (22), Almeria (24), Huelva (25), Melilla (25) i Saragossa (28).

Li segueixen Conca i Palma de Mallorca amb 29 punts les dues, Albacete i la Corunya amb 33, Vigo (34), Ciudad Real (35), Còrdova (36), Màlaga, Santander i Logronyo amb 37 punts i Badajoz i Granada amb 39. Amb 40 punts hi ha sis ciutats: Bilbao, Santa Cruz de Tenerife, Toledo, Castelló, Zamora i Lugo.

De les 52 ciutats analitzades, a 22 ha existit alguna pujada en els preus de les tarifes respecte a l'any passat. A més, a moltes de les ciutats la modificació ha estat generalitzada, mentre que en alguns casos concrets, com Àvila, Salamanca o Zamora, no s'ha produït en tots els aspectes. La pujada més gran en el preu de la carrera mínima s'ha registrat a Logronyo, amb una pujada del 31,28%.

El 2017 costava 3,05 euros, mentre que per al present any, el preu s'ha establert en 4 euros. Burgos, Salamanca i Melilla són les tres següents ciutats amb més pujada, ja que en les dues costa un 6,25% més que el 2017 i de tenir un preu de 3,20 euros l'any passat, ara a les dues ciutats té un preu de 3,40.

Temas

Comentarios

Lea También