El temps a Tarragona: Pugen les temperatures

La previsió meteorològica d'aquest dijous, 21 de gener

20 enero 2021 13:47 | Actualizado a 20 enero 2021 20:19
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Situació general

Cel enteranyinat per franges de núvols alts fins a migdia, més nombrosos de matinada, quan també n'hi haurà de mitjans. A partir de llavors els núvols es faran més abundants i compactes per l'oest del territori i durant la tarda el cel quedarà entre mig i molt ennuvolat en general, fins i tot cobert a punts del terç nord i oest. Per altra banda, al vessant sud del Pirineu i Prepirineu occidental estarà molt ennuvolat o cobert tota la jornada per núvols de retenció. Independentment, hi haurà núvols baixos a la depressió Central fins a mig matí.

Precipitacions

Al vessant sud del Pirineu occidental és probable alguna precipitació de matinada i no se'n descarta durant el matí. A partir de la tarda se n'espera al quadrant nord-oest del país i és possible a altres indrets del terç oest del territori i del Pirineu. En general la precipitació serà d'intensitat feble i entre inapreciable i minsa, per bé que al vessant sud del Pirineu i Prepirineu occidental serà puntualment poc abundant. La cota de neu pujarà dels 1.400 fins als 1.600 metres durant la segona meitat del dia.

Temperatura

La temperatura mínima serà similar o lleugerament més alta. Se situarà entre -4 i 1 ºC al Pirineu i al Prepirineu, localment més baixa en alguna fondalada, entre 0 i 5 ºC a la depressió Central, entre 2 i 7 ºC al prelitoral i entre 5 i 10 ºc al litoral. La temperatura màxima serà semblant o descendirà lleugerament al quadrant nord-oest, mentre que a la resta del territori pujarà lleugerament, o puntualment de manera moderada al litoral i prelitoral, sobretot al sud. Oscil·larà entre 7 i 12 ºC al Pirineu, al Prepirineu i a la depressió Central i entre 13 i 18 ºC al litoral i prelitoral, lleugerament més alta al sud.

Visibilitat

La visibilitat serà entre bona i regular arreu, tret del vessant sud del Pirineu i Prepirineu occidental on serà entre regular i dolenta tot el jorn a cotes mitjanes i altes. Per altra banda, a la depressió Central hi haurà bancs de boira fins a migdia.

Vent

De matinada i fins a mig matí el vent bufarà de component oest entre fluix i moderat al litoral i prelitoral, i serà fluix i de direcció variable a la resta de l'interior. A partir de llavors s'imposarà el vent de component oest entre fluix i moderat arreu amb cops forts a punts elevats; al litoral i prelitoral predominarà el sud i oest entre fluix i moderat amb cops forts tota la jornada.

Comentarios
Multimedia Diari