El temps a Tarragona: Tornen els núvols

La previsió meteorològica d'aquest divendres, 12 de febrer

11 febrero 2021 08:50 | Actualizado a 11 febrero 2021 16:12
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Situació general

La nuvolositat avançarà d'oest a est i al llarg del matí quedarà molt ennuvolat o cobert a la meitat oest i mig ennuvolat a la resta. A partir migdia la nuvolositat minvarà al Pla de Lleida i terç sud, mentre que a la resta quedarà molt ennuvolat o cobert, amb creixement de nuvolades. Al final, la nuvolositat tendirà a quedar restringida al litoral i prelitoral nord, i al Pirineu, sobretot al seu vessant nord.

Precipitacions

Al matí s'iniciarà la precipitació al Pirineu i Prepirineu occidental. Entre mig matí i migdia, també se n'espera de forma dispersa a la resta de la meitat oest. A partir de migdia, es restringirà al terç nord i la meitat est, si bé a la tarda també serà possible de forma aïllada a la resta del territori. Serà d'intensitat feble, o localment moderada, sobretot a la tarda al quadrant nord-est on els ruixats podran anar localment acompanyats de tempesta i és probable que puntualment de calamarsa. S'acumularan quantitats de precipitació entre minses i poc abundants, sobretot al quadrant nord-est i cotes altes del vessant nord del Pirineu. La cota de neu baixarà dels 2.100 metres al matí als 1.500 metres al llarg del dia.

Temperatura

Temperatura mínima en ascens entre lleuger i moderat. Es mourà entre -2 i 3 ºC al Pirineu, entre 0 i 5 ºC al Prepirineu, entre els 3 i 8 ºC a la depressió Central i al prelitoral nord, i entre els 5 i 10 ºC a la resta, localment més alta al litoral. Per la seva banda, la temperatura màxima serà semblant, o localment pujarà lleugerament a punts del litoral central i sud. Oscil·larà entre els 10 i 15 ºC al Pirineu, localment més baixa al vessant nord, entre els 17 i 22 ºC al litoral central i sud i a les Terres de l'Ebre, i entre els 14 i 19 ºC a la resta.

Visibilitat

Visibilitat entre bona i regular, o localment dolenta en moments de ruixat. A banda, vessant nord del Pirineu serà regular o dolenta tota la jornada, així com a la resta del Pirineu i Prepirineu fins a migdia.

Vent

El vent bufarà fluix i de direcció variable fins a mig matí. A partir de llavors s'imposarà el component oest entre fluix i moderat amb cops forts a la meitat oest, i alguns de molt forts de mestral a les Terres de l'Ebre i al prelitoral sud. A la resta, es mantindrà fluix i variable en general. Tot i això, a l'Empordà s'imposarà la tramuntana amb cops forts i alguns de molt forts, així com el vent de component nord i est entre fluix i moderat amb ratxes fortes al llarg de la tarda a la meitat nord del litoral.

Comentarios
Multimedia Diari