El transport públic de la Conca de Barberà serà reforçat per Territori

A partir del tercer quadrimestre del 2015, s'ampliaran els serveis de línies ja existents i se'n crearan de noves

19 mayo 2017 23:09 | Actualizado a 22 mayo 2017 21:17
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Durant el tercer quadrimestre del 2015, el Departament de Territori i Sostenibilitat posarà en marxa un paquet de mesures a la Conca de Barberà amb l’objectiu de millorar el transport públic de la comarca. Les accions aniran dirigides tant al servei de transport per carretera com al ferroviari.

Concretament, s’incrementarà el servei actual de Santa Coloma de Queralt a Tarragona i es crearà una línia que unirà Montblanc amb Reus per la C-14. Actualment ja existeix un servei que uneix aquests dos municipis, però passa per Valls i Tarragona. Ara, per tant, es guanyarà rapidesa. La finalitat d’aquestes accions és donar una millor cobertura als principals fluxos de mobilitat intercomarcals de la Conca de Barberà, que s’estableixen amb el Tarragonès, l’Alt Camp i el Baix Camp.

D’altra banda, es crearan nous serveis de transport a la demanda entre els municipis de la comarca. En aquest sentit, a partir del tercer quadrimestre de l’any, Llorac, Pontils, Vallespinosa, Seguer i Santa Coloma de Queralt podran gaudir d’aquest servei de dilluns a divendres. A més a més, es crearà una línia entre Barberà de la Conca i Montblanc els dimarts i els divendres feiners.

Pel que fa als serveis ferroviaris, s’analitzarà la seva millora en el marc de l’estudi de reconfiguració de la xarxa de rodalies de Catalunya. Territori i Sostenibilitat també preveu l’edició d’una guia del transport públic de la comarca de la Conca de Barberà amb l’objectiu de millorar la informació de la que disposen els usuaris.

Totes aquestes mesures que s’implementaran al transport públic de la Conca s’han desenvolupat a partir dels resultats obtinguts a un estudi realitzat per tècnics del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat. L’estudi s’ha desenvolupat a través d’enquestes sobre mobilitat als diferents municipis de la Conca i d’altres sobre la valoració dels usuaris dels serveis de transport públic. A més a més, també s’han fet entrevistes als ens públics: el Consell Comarcal de la Conca, l’Ajuntament de Santa Coloma i el de l’Espluga. L’objectiu de totes aquestes mesures és que tots els municipis tinguin un transport públic adequat amb la capital de la comarcal i altres municipis de la Conca o comarques veïnes.

Els resultats van ser presentats dilluns pel secretari general d’Infraestructures, Ricard Font, al Consell d’alcaldes de la comarca, reunits a la seu del Consell Comarcal.

Comentarios
Multimedia Diari