El vallenc Cèsar Puig va informar sobre accions de la Guàrdia Civil contra l'1-O

És un dels alts càrrecs del Govern que va tenir coneixement, a través dels Mossos, de l’escorcoll a l’empresa Unipost de Terrassa, on es va trobar material relacionat amb el referèndum de l’1-O

16 septiembre 2018 18:14 | Actualizado a 25 septiembre 2018 11:52
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L’exsecretari general d’Interior de la Generalitat de Catalunya, el vallenc Cèsar Puig, va enviar el 19 de setembre de 2017 quatre e-mail als llavors secretari general d’Economia i Hisenda, Josep Masria Jové, on explicava què estava pasan a l’empresa Unipost de Terrassa, on la Guàrdia Civil havia entrat buscant material relacionat amb el referèndum que s’havia de celebrar l’1 d’octubre.

Segons publica El Periódico de Catalunya, d’acord amb un atestat de la Guàrdia Civil inclòs en el sumari del cas que s’instrueix al Tribunal Suprem sobre un pressumpte delicte de rebel·lió (entre d’altres) contra l’expresident Carles Puigdemont i els seus exconsellers, membres de l’Executiu català van anar rebent informació detallada sobre com es desenvolupava el registre d’Unipost. Els e-mails que va enviar Puig a Jové explicaven el que estava passant a l’empresa de missatgeria tal com ho veien els Mossos d’Esquadra, ja que eren «un reenviament de l’informe d’incidències» confeccionat per la policia autonòmica.

Processat

Cèsar Puig està processat actualment per l’Audiència Nacional en el cas per sedició del ‘major’ Josep Lluís Trapero. Jové és ara diputat d’ERC al Parlament i, en tant que aforat, està a l’espera que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya decideixi si l’investiga pels preparatius de l’1-O arran de les indagacions iniciades pel Jutjat Instrucció número 13 de Barcelona. 

En el moment del registre d’Unipost, l’esmenat dirigent d’Esquerra era el número dos d’Oriol Junqueras a la Conselleria d’Economia i, segons els investigadors, també era el cervell de tota la logística per nodrir d’urnes, paperetes i altre material necessari perquè pogués dur-se a terme el referèndum. Segons la Guàrdia Civil, el primer correu de Puig a Jové es va enviar a les 11.42 hores. En ell s’informava del lloc de la instal·lació, del nombre de vehicles de l’institut armat que duien a terme l’operació, i que s’anaven «concentrant civils a la zona». Set hores més tard, a les 19.06 hores, s’enviava el segon ‘e-mail’, que detallava que els investigadors havien sol·licitat la «presència d’antiavalots».

El tercer missatge, de les 19.54 hores, incorporava la decisió dels Mossos d ‘«actuar sobre els manifestants perquè el secretari judicial pugui accedir a l’interior de l’empresa i practicar la diligència que havia de fer», mentre que el quart correu era de les 21.16 hores i en ell es reflectien «les incidències ocorregudes» i «la finalització del dispositiu».També s’indicava que a les 20.05 hores «una furgoneta de la Guàrdia Civil ha quedat tancada pels concentrats tenint d’intervenir la ARRO, una unitat especial de seguretat ciutadana, si bé no és fins a una hora després, les nou de la nit, quan en el part s’indica que la furgoneta que havia quedat encerclada ha pogut abandonar la zona «.

Comentarios
Multimedia Diari