Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

El vallenc Manuel Torreblanca evita la presó per frau a Hisenda

L'empresari ha estat condemnat a 2 anys de presó i a 1,4 M==euro== de multa per haver eludit l´IRPF i l'IVA entre el 2007 i el 2011

Montse Plana / ACN

Whatsapp
Manuel Torreblanca (dreta) amb Cristina Valls Taberner a la Gala de la Hispanic Society of America. Foto: Vaniti

Manuel Torreblanca (dreta) amb Cristina Valls Taberner a la Gala de la Hispanic Society of America. Foto: Vaniti

L’empresari vallenc i vicepresident de la Fundació Francisco Godia, Manuel Torreblanca Ramírez, evitarà entrar a presó en el cas Godia, en el qual se l’acusa juntament amb la seva dona i presidenta del patronat, Liliana Godia, i el tresorer de l’entitat, Xavier Amat, de defraudar prop de 5,8 milions d’euros en IRPF, IVA i l’Impost de Patrimoni.

La família ha acordat un pacte de conformitat amb la fiscalia, l’Agència Tributària i la Generalitat per evitar l’ingrés a presó després de pagar 8,1 milions d’euros en concepte de compensació i multa pel frau fiscal comès entre els anys 2007 i 2011.

En el cas del vallenc Torreblanca, ha estat condemnat a 2 anys de presó i 1,4 milions d’euros de multa per eludir l’IRPF del 2007 al 2011 i l’IVA dels anys 2008 i 2011. A més a més, se li ha prohibit rebre subvencions o exempcions fiscals durant diversos anys.

Va ser el juny del 2013 que la Fiscalia de Delictes Econòmics de Barcelona va emetre una querella contra Godia, Torreblanca i Amat per un frau de 5,8 milions.

Els rendiments del vallenc Torreblanca, marit de Liliana Godia, van ser d’uns 4 milions d’euros entre 2008 i 2011 com a administrador de diverses empreses familiars i, per això, havia d’ingressar per IRPF un total d’1,6 milions d’euros.

Els pagaments els va al·ludir, tal com s’explica a la querella del 2013, a través de Barcel Euro SL –de la que era copropietari– i Pablis 21 SL –propietari i administrador únic–, cap a on va desviar «la pràctica totalitat de les seves despeses personals».

En el cas de Pablis 21, va comptabilitzar com a despeses pròpies de la seva «aparent activitat», viatges, roba, joies, vehicles, la celebració del 40è aniversari de la seva dona i, fins i tot, les despeses corresponents a l’habitatge de Valls on residia la seva mare.

Pel que fa a Barcel Euro SL, la querella explica que s’hi desviaven «ingressos procedents dels serveis professionals que personalment (Torreblanca) prestava, alterant artificiosament la seva qualificació fiscal i anul·lant totalment la seva tributació efectiva».

Temas

  • COMARQUES

Comentarios

Lea También