Eleccions i castells marcaran un cap de setmana amb estrenes

La Colla Vella dels Xiquets de Valls pot estrenar el 2de8 amb folre i el 5de8 i la Jove de Tarragona vol portar el primer castell de 8 pisos

27 abril 2019 09:44 | Actualizado a 27 abril 2019 09:48
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Aquest cap de setmana hi haurà diades a quasi tot el territori, moltes amb motiu encara de Sant Jordi, on moltes colles o poblacions aprofiten el cap de setmana següent per celebrar la diada del Patró de Catalunya amb castells a les seves places. 

Aquest cop però, el cap de setmana estarà marcat per les eleccions generals de l’Estat  i precisament les tres diades que trobarem aquest cap de setmana al Camp de Tarragona tenen cita el diumenge electoral. 

I precisament per aquest motiu, la gran majoria de colles poden tenir membres que estiguin citats a participar en les diferents meses electorals. Aquest fet pot fer variar els objectius de les colles, en un cap de setmana en què la temporada ja comença a avançar amb un ritme més regular que no pas fins ara. 

L’atenció del cap de setmana se centrarà diumenge a els 12 del migdia a Riudoms, on l’ajuntament de la vila enguany ha apostat per la creació d’una nova diada que volen que s’arreli al calendari. Durant molts anys s’hi han vist castells de la mà dels Xiquets de Reus, amb motiu de la Fira de l’Avellana a principis d’agost, i acostumaven a fer castells de 7 pisos, ja que tornaven del segon període de vacances. 

Aquesta nova diada compta amb un cartell de luxe amb la Colla Vella dels Xiquets de Reus, la Colla Jove Xiquets de Tarragona i els Xiquets de Valls. Els vallencs volen apostar fort per aquesta diada, que per calendari els hi cau molt bé per tal de seguir avançant i no descarten estrenar una o dues construccions. 

El 2de8 amb folre, que ja van fer els Minyons de Terrassa dimarts passat, és una de les apostes més segures però dependrà del nombre de camises pròpies que puguin arrossegar. Albert Martínez, cap de colla dels rosats, conta que hi haurà col·laboració a les pinyes però preferiria poder fer el castell amb els efectius propis. L’altre factor que determinarà l’estrena, és si les eleccions no causen baixes importants perquè algun membre hagi de participar en una mesa electoral. 

Aplec Adifolk
Hi actuen els Xiquets de Tarragona

Els de la camisa ratllada aquest cap de setmana viatgen a Copenhaguen per participar a l’Aplec Internacional Adifolk. Han mobilitzat 183 camises i ahir ja van participar a la Gran Cercavila inaugural, amb tots els grups de l’Aplec i realitzant un petit tastet casteller. Avui i demà realitzaran dues actuacions amb castells de 7 pisos.

 

L’altre castell que volen ja treure a plaça és el 5de8 i seria la primera catedral que es veu aquesta temporada i els permetria avançar feina de cara al 5de9 amb folre, que recordem que l’any passat van estrenar per sorpresa de tothom a la Festa major de la Selva del Camp a principis de juny, avançant el castell de Gamma Extra abans de Sant Joan. 

Per part de la Colla Jove, enguany encara no han portat el castell de vuit pisos a plaça i per la gent que segueix els castells de fa temps, pot semblar estrany, però el motiu és que enguany estan canviant alineacions de les estructures. Tot i això, el cap de colla dels de la camisa lila vol aprofitar aquesta diada a Riudoms per estrenar el castell de vuit pisos i caldrà veure si ho faran per partida doble amb el 4de8 i el 3de8. 

L’altra colla en actuar són els Xiquets de Reus, que estan fent un gran inici de temporada amb dos castells de 8 ja al sac en forma de 3de8, un d’ells en solitari dimarts passat per Sant Jordi. Els de la camisa avellana també aposten fort per aquesta diada i volen dur-hi el tercer 3de8 de la temporada. Tot i així no abandonen la mentalitat de fer un pas més com han anat fent a cada actuació, i dependrà de la qualitat de l’assaig que van fer ahir al vespre. 

Altafulla i Torredembarra
A la mateixa hora que Riudoms, a Torredembarra, els Nois de la Torre tenen previsió de dur castells de set i volen estrenar el 4de7 i el pilar de 5. Els Castellers de Cerdanyola poden dur també castells de 7 pisos i els Xiquets de Vila-seca i els Bous de la Bisbal del Penedès volen dur-hi castells de 6 pisos. 

Al cap de mitja hora i a pocs quilòmetres de distància, els Castellers d’Altafulla celebren el Sant Jordi a la plaça del Pou. Els amfitrions ja van estrenar el 2de6 ara farà unes setmanes també a Altafulla i pot ser un dels castells que tinguin en cartera. Completarien la diada amb altres castells de la gamma de 6. 

Els acompanyaran els Xiquets de Cambrils que ja es van estrenar a la Diada del Graller de Valls on van fer ja els primers castells de 6 pisos, entre ells el 2de6 i el 3de6 amb el pilar, construccions que diumenge es podrien tornar a veure. La tercera colla que hi participarà són els Nens del Vendrell i tenen pendent d’estrenar els castells de vuit pisos i la plaça del Pou pot ser la plaça que els hi permeti fer-ho, sempre que l’assaig d’ahir al vespre així ho confirmés. Tancarien l’actuació amb castells de set pisos, com el 4de7 amb el pilar.

Comentarios
Multimedia Diari